Alieke

© Copyright MijnGetuigenis.nl
Niets van deze website mag worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van MijnGetuigenis.nl. Deze print is enkel voor persoonlijk gebruik.

Ik ben Alieke en ik ben 16 jaar. Ik zit nu in VWO4. Sinds september 2007 heb ik constant hoofdpijn, er is geen moment geweest dat het weg was. De hoofdpijn is heel lastig, omdat hele simpele dingen heel vervelend worden. Gewoon vrolijk zijn ging niet meer, huiswerk afhebben lukt vaak gewoon niet met hoofdpijn. Ook dingen als traplopen zijn een ramp, omdat de hoofdpijn daar veel erger van wordt. Als ik boven kom moet ik vaak even stil staan voordat ik weer verder kan lopen. Het lastige is dat er eigenlijk geen oorzaak aan te wijzen is. Vriendinnen op school geloofden me niet en vonden het maar een slap smoesje als ik mijn huiswerk niet afhad door de hoofdpijn. Ik ben de tel kwijt van hoe vaak ik naar de dokter geweest ben, maar dat hielp eigenlijk nooit.

Ik ben christelijk opgevoed en mijn enige hoop was dan ook God. Ik heb een Youth Alpha cursus gedaan, en tijdens het weekend over de Heilige Geest, moest alles eruit. Ik begon te huilen en kon niet vertellen wat er precies was, omdat het veel te veel was. Een leiding van Youth Alpha vroeg of ik samen met haar wilde bidden. Omdat ik niet kon aangeven wat er precies was, ging ze maar gewoon bidden en ze noemde precies elk puntje waar ik mee zat, zonder dat ik haar ooit vertelt had waar ik echt mee zat! Echt super gaaf!

Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl

Ik bleef heel veel bidden om genezing en op een avond toen ik weer gebeden had, deed ik mijn bijbel willekeurig ergens open. Toen stond daar ineens: Weet dat ik je zal genezen. (Jeremia 30:17). Duidelijker kan niet! Toen wist ik echt dat Hij me zal genezen en daar bleef ik aan vast houden.
Ondertussen schommelde mijn hoofdpijn constant van heel erg tot amper voelbaar, maar het zat er gewoon steeds. Het was heel moeilijk omdat het op school steeds lastig was met vriendinnen die me niet meer zo mochten vanwege de hoofdpijn en de hoofdpijn zelf maakte mij ook niet vrolijker. Het vervelende is dat de hoofdpijn vaak erger wordt als ik niet blij ben, en van erge hoofdpijn wordt je ook niet blij waardoor de hoofdpijn weer erger wordt.

Afgelopen zomervakantie ben ik met de HGJB op kamp geweest, dat was echt super gaaf! Hele goede gesprekken en Bijbelstudies gehad, en na het kamp ook nog veel bijbel gelezen. Na die tijd ging het weer minder en werd steeds minder vrolijk en t ging eigenlijk gewoon super slecht. De afgelopen weken werd ik langzaam en met veel schommelingen weer wat vrolijker.

Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl

Zaterdag 3 januari hadden we een avond van club van de kerk. Er was een spreker uitgenodigd. Het ging onder andere over je leven aan Jezus geven. Het was echt super gaaf dat er zo veel waren die hun leven aan Hem wilden geven! Er werd voor hen gebeden en toen gingen we even wat drinken. Daarna werd er gevraagd of een aantal mensen die hun leven gegeven hadden iets wilden vertellen over hoe ze zich voelden. Het was echt super gaaf om die getuigenissen te horen! Daarna zei de spreker dat wie er meer van de Heilige Geest wilde naar voren mocht komen. Ik ben toen ook opgestaan. Er werd voor me gebeden, en ik voelde dat ik naar achter ging, net alsof ik ging vallen. Ik probeerde te blijven staan, maar degene die voor mij bad zei dat ik me gewoon moest laten gaan en dat hij me vast zou houden. Ik ben toen stijl achterover gevallen en kwam heel zacht op de grond terecht! Normaal gesproken kan dat gewoon niet, je valt sowieso niet zomaar achterover, en als je dan valt vang je jezelf altijd op, terwijl ik gewoon recht bleef! En als je valt kom je normaal hard neer, maar ik ging heel rustig achterover en kwam zacht terecht zonder dat ik heel stevig vastgehouden werd! Ik voelde een enorme vrede en rust, terwijl ik de maanden daarvoor eigenlijk nooit echt rust had en ook niet echt vrolijk was. Echt zo gaaf! Het is nu al meer dan anderhalve week later en ik zit nog steeds te stuiteren van blijdschap! Ik ben de afgelopen week super vrolijk geweest en heb onderweg van school naar huis bijna elke keer heerlijk zitten zingen en God geprezen voor Zijn geweldige grootheid!

Mijn hoofdpijn is de afgelopen week duidelijk veel minder erg geworden en ik weet dat Hij mij zál genezen! Het leven is zo veel leuker als je blij ben en voor je Schepper kan zingen en vrolijk mag zijn in Hem! God is GREAT!!!

Staat jouw getuigenis hier volgende week? Stuur nu in!
Be Sociable, Share!

22 Reacties aan “Alieke”


 1. 1 Kees

  Beste Alieke,

  Ik heb net je getuigenis gelezen, en ben blij dat je God hier de eer voor geeft die Hij verdient
  Ik hoop dat je blijft “stuiteren” om zo je licht te laten schijnen
  Soms overkomen ons dingen die we op dat moment niet plaatsen kunnen of begrijpen, maar die ons uiteindelijk vormen of gevormd hebben waar God ons wil hebben
  Ik wens je veel blijvende vreugde toe, en succes op school !

  Kees

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 2. 2 Klaas

  Hoi , Alieke

  Wat een fantastisch verhaal , Ik ben heel blij , dat je nu bij je Heiland geborgen mag voelen.
  Weet dat het gebed van een gelovige veel vemagt , en dat als je geloof hebt , dat je bergen kunt verzetten.
  Ga er in je gebed altijd vanuit , als je iets aan Hem vraagt in de Naam van Jezus , dat het ook altijd Gebeurt , misschien niet altijd op onze tijd en wijze , maar wel op Zijn tijd en wijze.
  Ik wens je toe dat je al zingend van je Heiland en Schepper mag blijven getuigen.
  Weetje ook gedragen door ons gebed
  Gods zegen , en beterschap
  Gr , Klaas

 3. 3 Anna de Vries

  Hoi Alieke,

  Wat een mooi getuigenis;je beschrijft het heel mooi! We hebben een gote God, die je zo persoonlijk kent! Mooi dat je achter Hem aan gaat.blijf dicht bij Hem. Hij gaat voor je uit!

  Anna

 4. 4 Artje

  Wat een prachtige getuigenis
  En ik ben er van overtuigd dat god je hoofdpijn hellemaal weg gaat halen.
  En weet dat je sterker uit de strijd zult komen.
  En je klasgenoten zullen zeggen wat is er met jou gebeurt.

  Ik wens je Gods zegen toe en veel liefs

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 5. 5 Hans

  Wat gaaf om te lezen dat ook jij nu werkelijk voor God gekozen hebt. Dat Jehovah Raphah jou aanraakt. God is inderdaad onze Geneesheer!
  Anderhalf jaar geleden hadden we bij ons in de kerk een genezingscampagne met het thema “Nog steeds geneest God”. Ook uit jouw verhaal blijkt maar weer hoe waar dat is.

  God zegene jou, Alieke, in de rest van je leven. Blijf in Hem en Hij zal in jou blijven…

  Hans

 6. 6 Redactie

  Een noot van de redactie:
  Jehovah Raphah betekent “de Here is mijn Heelmeester”.
  Dit heeft niets te maken met de “Jehova’s getuigen”.

 7. 7 Roald

  Heel mooi verhaal Alieke, en ook heel herkenbaar. Je beschrijft dezelfde gevoelens als ik een paar maanden geleden had. Een gevoel van een blijdschap die nooit overgaat. En pure vrede en rust van binnen. Ik hoop dat je dit gevoel blijvend mag houden, maar bedenk ook wat iedere Christen en Christin moet leren, dat rechtvaardigheid uit het geloof is, en niet uit het gevoel. Lees in reactie op de belofte van genezing ook Romeinen 10:11: “Want de Schrift zegt: Een iegelijk, die in Hem gelooft, die zal niet beschaamd worden.”

  Erg bedankt voor je getuigenis, Alieke. Ik wens je alle sterkte, genezing, maar vooral Gods zegen toe.

  Roald

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 8. 8 Paula Westra

  Hallo Alieke. Ik realiseer me dat dit geen doorsnee reactie is op jouw bemoedigende verhaal. Ik zal het kort houden; misschien is dit al een gepasseerd station, maar mogelijk kun je er iets mee. Ik heb ook veel hoofdpijnklachten gehad (vooral het traploopprobleem is herkenbaar) en dat bleek een probleem met mijn ogen te zijn. De oogarts kwam daar niet achter, maar toen ik jaren later naar een opticien ging, kwam eruit, dat ik een sterke positieve bril nodig had. (Een positieve bril is natuurlijk altijd goed, maar ik bedoel met + glazen.) Dat heeft voor mij een wereld van verschil gemaakt.
  Ik wil je bedanken voor je verhaal en je veel zegen toewensen in het leven met de Here Jezus, in je contacten thuis en op school.
  Paula.

 9. 9 martijn

  Hey Alieke,

  Heel mooi verhaal, zeer inspirerend en herkenbaar. Apart dat mensen fysieke klachten die zichtbaar zijn gewoon accepteren, maar als het niet zichtbaar is vaak afdoen als een ‘smoes’…
  Laat er vrede in je hart zijn, zodat je met goede moed de draad weer op kan pakken met je vriend(inn)en.

  God’s blessings
  Martijn (mijn doopnaam, i.v.m. een te plaatsen getuigenis zal mijn echte naam hier niet genoemd worden…)

 10. 10 Marselien

  Hallo lieve Alieke,
  Wat een mooie getuigenis die je met ons hebt gedeeld.
  Ja onze GOD en VADER is nog steeds de OVERANDERLIJKE!! HIJ geneest nog steeds. Wij moeten wel weten dat wij niks kunnen doen om dat te verdienen, want het is door Zijn Genade en Liefde. We kunnen op Zijn beloften gaan staan, omdat HIJ een Waarmaker is van ZIJN WOORD. Alles wat HIJ ons geeft, dus ook genezing moeten we blijven vasthouden omdat de duivel zal proberen om het te roven. Doordat we belijden dat we genezen zijn IN DE NAAM van JEZUS, houden we vast en onze woorden hebben kracht.
  Wij horen niet te leven door wat we zien maar door geloof.
  Ik weet zeker dat je volkomen genezen bent, maar oefen jezelf om steeds te blijven danken.
  DE HEER is goed en HIJ wil het beste voor ons.
  Als wij HEM steeds meer leren vertrouwen dan zullen we zien dat we nooit beschaamd zullen worden.
  Het is ook heel bemoedigend om te lezen dat je jong bent en de keuze blijft maken om voor HEM te leven.
  Ga zo door en laat je licht schijnen in je omgeving opdat de Naam van DE VADER verheerlijkt zal worden!!
  Heel veel liefs & GODS ZEGEN!
  Marselien

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 11. 11 Robert Oosterbeek

  Mooi hoor, hoop ook meegemaakt… gejankt met Youth Alpha, same way like you, en ook Jorrit wist meer dan ik dacht 😛
  En met club dus ook een traantje gelaten… Tsja, ik heb ’t vroeger niet zo gemakkelijk gehad… en als je kijkt naar school enzo, nog steeds niet. Mijn getuigenis is wel beetje linkbaar naar dit soort gebeurtenissen, hoewel mijn verhaaltje er dan nog bij kan van Knipperlicht weekend?
  Achja, door wat ik vroeger heb meegemaakt kan ik nu gebruik van maken om anderen te helpen met problemen. Eigenlijk ook best gaaf… 😛

  Groetjes,
  een van die vrienden van je 😉

 12. 12 Willy

  @reactie van Paula:
  Misschien is het helemaal geen gek idee om je ogen eens te laten checken. En second opinion. Third opinion.
  Mijn zusje heeft heel lang af en toe hoofdpijn gehad. Daar is ze toen ook voor bij de oogarts geweest. Maar in plaats van beter, werd het slechter. De oogarts had een complicatie (cylinder in dit geval) over het hoofd gezien, en de bril die ze kreeg maakte het erger. Nadat ze een nieuwe bril kreeg, was het over.

 13. 13 Alieke

  Hallo allemaal,
  heel erg bedankt voor alle reacties tot nu toe!
  aan mijn ogen ligt het hoogst waarschijnlijk niet, want ik heb lenzen en zie 160%.
  die cylinder is misschien nog wel interessant om naar te kijken.
  De hoofdpijn komt iniedergeval ook door mn spieren, de spieren in mn nek zitten heel erg vast en loop nu al meer dan een half jaar bij cesar en manuele therapie, maar tot nu toe is het nog niet echt los te krijgen.. en als het wat losser komt, hoef ik ook maar iets te doen (bijv. een tijdje verkeerd staan of liggen) en de spieren zitten weer vast.. Is heel vervelend en moeilijk om toch vol te houden, maar t komt goed! ik kreeg pas nog n tekstje van n vriendin, erg gaaf! Als je je dorst gaat lessen met levend water, wordt je vervuld door de heilige Geest. Je dorst is dan gelest en je wordt een fontijn voor de mensen om je heen! Ik wil blijven getuigen van Hem die mij kracht en vreugde geeft, Hij is groot en dat moet iedereen weten!
  GBY!!
  groetjes Alieke

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 14. 14 Bas Lokerse

  Alieke,
  Dank je wel voor je getuigenis. Hou dit vast; God is je geneesheer.
  Vertrouw op Hem, Hij geeft je de rust die je zoekt en Hij vult je met Zijn vrede. Zodra je dit proeft( deze rust ) zul je merken dat Hij je helpt en draagt en zal ook jouw hoofdpijn naar de achtergrond verdwijnen. Neem voldoende rust en probeer balance te geven in je dagelijkse bezigheden Alles in evenwicht.Studie, ontspanning, slapen en je zult bemerken dat God ook jouw hoofdpijn weg zal nemen. Vertrouw op Hem, Ook als je evt. je huisarts raadpleegt weet dat Hij ook dan bij je is en evt. ook deze weg zegent.
  Bas

 15. 15 johan

  Hoi Alieke,
  Fijn om te horen dat het de goede kant op gaat,blijf
  vertrouwen op Gods Woord wat hij belooft heeft zal hij
  doen,ga op onderzoek uit of cesar en manuele terapie wel
  niet onder alternatieve geneeswijze vallen,vraag God of hij je dat duidelijk wil maken. Heel veel wijsheid en Gods zegen toegewenst.

 16. 16 Suzanne

  Wauw wat een mooi verhaal. Mooi dat je dit verhaal deelt met ons. Ik denk dat het ook heel bemoedigend is voor veel mensen om dit te lezen. Voor mij in ieder geval wel.

  Suzanne

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 17. 17 Elizabeth

  Hee Alieke!

  Ik heb wel delen van het verhaal gehoord, maar dat het zo was heb ik eigenlijk nooit zo goed begrepen. Wel mooi om te lezen dat de hoofdpijn minder wordt en dat je veel kracht uit je geloof kan halen! Ik denk dat je je niet teveel van die ‘vriendinnen’ aan moet trekken, want als het echte vriendinnen zijn, laten ze je niet barsten, als je ergens mee zit (hoofdpijn dus).

  Echt een heel mooi verhaal! Spreek je snel weer!

  Liefs Elizabeth

 18. 18 Hans

  Hoi Alieke,

  Aansluitend op de reactie van Johan kan ik je aanbieden je de tekst van een (in onze kerk gebruikte) lezing over alternatieve geneeswijzen toe te sturen. Puur ter info…

  Groetjes en Gods zegen,
  Hans

 19. 19 Rachel

  Hallo Alieke,

  Mooi getuigenis. Ik ben het helemaal met je eens dat God groot is en zeer te prijzen. Hij is onze Heelmeester en je mag genezing claimen bij Hem. Zijn striemen hebben ons genezing gebracht en er zit kracht in het bloed dat vloeide voor ons. Met die wetenschap mag jij naar God toegaan in geloof dat Hij je inderdaad compleet zal genezen. Daar heb je geen alternatieve therapiën voor nodig. Dat soort geneeswijzen zijn niet Bijbels, maar God kan en zal je genezen vna je hoofdpijn. Dat maakt je getuigenis nog groter dan het nu al is. Op mijn website, http://www.Godslevensveranderendekracht.nl staan getuigenissen van mensen die genezen zijn door God en ook ik kan getuigen van de genezing die Hij mij gebracht heeft.

  God zegene je, zuster

  Rachel

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 20. 20 Willy

  Waar komt het idee vandaan dat cesar en manuele therapie “alternatief” zijn?

  Ik heb me er krom naar gezocht (zo krom dat ik nu zelf bijna therapie nodig heb 😛 ), maar ik krijg er alleen maar uit dat het fysiotherapeuten met specialisatie zijn. Niets alternatiefs aan, geen naaldjes prikken, geen gekke oosterse watertjes.

 21. 21 Rachel

  Hallo Willy,

  Over cesar therapie kan ik zelf ook niets vinden, maar over manuele therapie wel. Drs. R. van der Ven heeft heeft een wetenschappelijk boek geschreven over allerlei alternatieve geneeswijzen. Manuele therapie komt hierin voor. Het is te veel om dat hier uit te wijden, maar deze man is arts en heeft voor zijn bekering als natuurarts gewerkt. Het boek heet: van kwaal tot erger, alternatieve geneeswijzen besproken door een ex-natuurarts en is evenals een getuigenisboek over dit onderwerp dat hij geschreven heeft, niemand anders dan Jezus, een ex-natuurarts vertelt over de enige weg uit een occulte nachtmerrie, uitgegeven door uitgeverij Buijten&Schipperheijn, Amsterdam.

  Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

  Groet en zegen,

  Rachel

 22. 22 Febe

  Hallo Allemaal,
  Is het misschien niet heel verstandig om deze discussie te sluiten?
  Ik was geraakt door het getuigenis van Alieke en ook door de reactie van haar verderop in deze reactie mails.
  Lieve Alieke, tegen jou kan ik alleen maar zeggen GOD is de overwinnaar. En bedenk dat de duivel vooraan zit om je relatie met God onderuit te halen.
  Helaas gebruikt hij daar ook goed bedoelde adviezen mee van mede christenen.(Cesar= houdingscorrectie en manuele therapie is inderdaad een fysiotherapeut die zich bezig houdt met het herstellen van o.a scheve wervels. Dus niets engs!).
  Hou jij je hoofd op Hem gericht en Hij zal je de kracht geven om te overwinnen.
  Zet hem op,
  Hartelijke groet van Febe

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
Reacties zijn momenteel niet toegestaan.
MijnGetuigenis.nl wordt niet onderhouden, nieuwe reacties niet mogelijk.