Bert

© Copyright MijnGetuigenis.nl
Niets van deze website mag worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van MijnGetuigenis.nl. Deze print is enkel voor persoonlijk gebruik.

Beste lezer, hier volgt het persoonlijk verhaal van Bert van Zomeren over wat volgens de behandelend artsen onmogelijk was, maar toch is gebeurd!

Invaliditeit na ongeluk

Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl

In oktober 2001 kreeg ik een ongeval met de motorfiets. In eerste instantie leek het erop dat het letsel meeviel. Ik kon niet op mijn linkerbeen staan en had veel pijn in mijn onderrug. Collega’s hielpen me uit mijn motorkleding en brachten me thuis.
Toen na twee dagen de pijn en problemen groter werden, bezocht ik de huisarts. De diagnose luidde: ”verrekte en gescheurde spieren in de onderrug”. Al snel bleek echter dat de problemen toch groter waren en werden allerlei specialisten bezocht.

Na enkele jaren en vele onderzoeken bij specialisten door het hele land bleek dat het SI-gewricht ingescheurd was en allerlei banden en pezen in het bekken verrekt of ingescheurd waren. Hierdoor was de stabiliteit van de onderrug (en daarmee van het hele bovenlichaam) onvoldoende.
Door deze instabiliteit ontwikkelde zich ook nog in hoog tempo artrose aan twee tussenwervelschijven in de onderrug. Ook waren zenuwbanen beschadigd, wat resulteerde in gevoelloosheid van het hele linkerbeen.

Uiteindelijk werd ik voor 100% arbeidsongeschikt verklaard en kwam ik thuis te zitten.
Het dagelijks leven bestond uit het innemen van zware medicijnen, wekelijkse bezoeken aan de fysiotherapeut en zo voorzichtig mogelijk bewegen in een aangepaste omgeving.
Door de problemen had ik inmiddels een rolstoel, aangepaste auto, invalidenparkeerplaats, maatfauteuil enzovoorts nodig. Verder droeg ik een corset met stalen strips, dit was nodig om te voorkomen dat mijn onderrug “omknikte”.
Het contrast met het leven voor het ongeval was enorm groot. Ik was gewend veel te sporten (judo, Jiu-jitsu en atletiek) en ook in mijn werk veel fysiek bezig te zijn. Het kostte me veel tijd en moeite te aanvaarden wat de artsen zeiden: “probeer ermee te leren leven”.

Genezing, hoe dan?

En wat moet je dan? Als de artsen zeggen dat je niet te genezen bent en je het zelf ook niet meer weet, blijft er niet veel over!

Gelukkig heb ik een christelijke opvoeding gehad en geloof ik in de almachtige God en Zijn Zoon Jezus Christus. In de jaren dat ik invalide was heb ik veel tot God gebeden en Hem om genezing en kracht gevraagd. De genezing kreeg ik niet, wel kracht om niet wanhopig te worden.

Na het gebed
ben ik uit
mijn stoel
opgestaan
Op Koninginnedag 2008 hebben mijn vrouw Ellen, onze buurvrouw Hanna en ik samen gebeden en aan God gevraagd om Zijn kracht en liefde te laten zien en of Hij mij wilde genezen. Tijdens dit gebed kwam er een enorme rust en warmte over me en heb ik Gods aanwezigheid ervaren.
Na het gebed ben ik uit mijn stoel opgestaan en ging ik lopen. Na twee stappen ontdekte ik dat ik mijn linkervoet voelde en zelf mijn tenen kon bewegen! Ik heb toen mijn corset afgedaan – ondenkbaar vóór dat moment – en merkte dat ik mijn onderrug weer volledig kon bewegen. De pijn, die ik voorheen 24 uur per dag had, was weg!
Na deze ongelooflijke ervaringen hebben we God gedankt voor dit wonder.

Het wonder (h)erkend

In de weken die hierop volgden werden ook andere mensen geconfronteerd met wat er met mij gebeurd was. Bert zonder wandelstok, rolstoel en corset, hoe kan dat?

De fysiotherapeut die ik al jaren lang bezocht, zei er bij het eerstvolgende bezoek het volgende over: “Dit is jouw rug niet zoals ik hem de afgelopen jaren heb gekend. Ik zie geen littekens van een operatie, maar je rug is als nieuw. Ik geloof niet in God, maar dit kan alleen maar een wonder zijn.”
Toen ik hem vertelde wat er was gebeurd heeft hij mijn rug en bekken uitgebreid onderzocht en getest, waarna hij tot de conclusie kwam: “Je hebt mij niet meer nodig, ik hoef en kan hier niets meer aan verbeteren. Ga naar huis en praise the Lord”.

Veel mensen hebben inmiddels van dit wonder gehoord en ik realiseer me dat dit ook veel vragen oproept. Ik weet niet op alle vragen een antwoord, ik weet dat veel andere mensen die ziek of invalide zijn ook bidden om genezing, maar dit niet krijgen. Wat ik wel weet is dat ik altijd pijn had en invalide was en dat ik na het gebed tot God genezen ben. Ik heb dit niet zelf verdiend omdat ik een braaf mens was of omdat ik zo goed heb gebeden. Het was niet mijn “innerlijke energie” of iets dergelijks, dit was een wonder door de enige God.

Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl

Sindsdien leef ik weer een leven waaruit de pijn en beperkingen zijn verdwenen en zijn alle hulpmiddelen afgeschaft of teruggegeven aan de gemeente. Ik weet niet wat Gods verdere plan met mijn leven is, ik weet wel dat Hij altijd bij mij is.
Dit is dan ook niet het verhaal van Bert, dit is Gods werk en Hem alleen komt alle eer toe!

Bert werkt nu als computer reparateur bij zijn eigen bedrijfje: www.computerserviceburo.nl

Staat jouw getuigenis hier volgende week? Stuur nu in!
Be Sociable, Share!

29 Reacties aan “Bert”


 1. 1 Esther

  Beste Bert,

  Ik vind het geweldig mooi om je getuigenis te lezen. Ik ben blij dat je deze getuigenis met iedereen wil delen. God doet grote dingen in de levens van mensen. Jezus is onze verlosser, niet alleen voor na ons sterven, maar zeker ook voor ons leven hier op aarde!

  Groetjes van Esther

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 2. 2 Anneke de vries

  Ha Bert.

  Ik ben op de hoogte van jou genezing en vind het geweldig
  dat je zo Gods kracht mocht ervaren.
  Je hebt misschien de getuigenis van Esther gelezen ,dat is mjn kleindochter ook die genezing hebben we van dicht bij mee gemaakt ,God is groot!!
  We hopen en bidden dat mijn man ook mag genezen ,en ik weet dat er ook veel voor en met hem gebeden wordt.
  Groeten aan Ellen
  Anneke.

 3. 3 hilda

  Geweldige getuigenis onze Heer is Groot en zeer te prijzen.ik zelf ben verlost door gebed van,t roken.herstel,t van longontsteking.en nog veel meer t,is al haast niet meer te tellen zoveel.Zijn liefde en genade gaat boven onze pet .ja broer Bert Zijn liefde en genezende kracht …geweldig he.Ik dank Hem voor jou,n genezing super.liefs hilda groetjes aan Ellen.

 4. 4 Stan van der Aa

  On-gelooflijk! Deo Gratias!

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 5. 5 Margo

  Bert,

  Gods liefde is ondoorgrondelijk!!
  Fantastisch om notie te nemen van jouw getuigenis.

  God loves you!!!!

 6. 6 RUBEN

  zonder god was ik allang dood echt god is een en al liefde god heeft mij egt uit een duister verlede geholppe, voel me egt fijn bij hem … er is egt niemand zoals hem echt sins ik tot bekering ben gekomen gaat alles goed …. heb weer een toekomst wat ik echt bijna niet meer had was een jonge verslaaft aan blowen roken drinken stelen veel problemen met justitie . en met me ouders ik wou echt dood. ik zat bijna in een gesticht MAAR TOEN KWAM JESUS SINS TOEN GING ALLES GOED ECHT ik WIL HEM VOOR NIKS RUILEN!!!!!! god bless ytou people ik hoop dat jullie kracht in hem mogen vinden maar dat moet wel lukken dat weet ik wel zeker…..

 7. 7 Petra

  Wat een wonder, geweldig. Wat is God groot.
  Ga heen en getuig van Hem.

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 8. 8 tineke

  Hai bert…super om jouw verhaal te lezen zeg..
  Ik lees net voor het eerst deze getuigenis…PRACHTIG, te merken dat je niet alleen staat, maar met zoveel mensen die onze LEVENDE HEER erkennen als een liefdevolle broer..;-) Met hoeveel mensen je ook mag zijn, het blijft toch altijd een persoonlijke keuze, waarin je nooit in je nakie blijft staan…want HIJ bekleedt je!!
  Glorie aan GOD en aan JEZUS die het mogelijk maakt voor de mens.
  Mijn zus heeft kanker en in het ziekenhuis is verteld dat ze ongeneeslijk ziek is…
  Dat is de medische kant…maaaarrrr..wij geloven in de levende Heer die mijn zus ook zal genezen.
  Het is een uitdaging om samen deze weg te gaan.
  We ervaren rust en blijdschap in deze situatie.
  Door ons leven heen hebben we altijd de aanwezigheid van onze heer ervaren..Zou voor de Heer iets te wonderlijk zijn????
  Wij zetten onze voeten op het water…zoals dat liedje van Elly en Rickert..zet je voet maar op het water, zet je voet maar op het meer…kijk niet naar de wilde golven, kijk alleen maar naar de HEER!!!

  Heel veel geluk met je gezin en blijf vooral je verhaal vertellen…want we willen toch met elkaar, door ons heen laten zien wie hier in dit alle eer krijgt..;-)

 9. 9 wytske

  hejjj zussie,
  je had ook een reactie van mij verwacht….. komt wel, maar nu even niet..

  heel fijn om getuigenissen te lezen, waar dan ook.
  dit was ook fijn om te lezen, Bert..
  vast vertrouwen op onze Vader, en ik denk vasthouden aan Zijn beloften, niet in spanningen of moeiten..
  vertrouwen, geloven, belijden, dicht bij Hem zijn.

  heel veel goeds Bert.

  ook ik in mijn situatie…rust en vrede is er.
  enorm dankbaar en stilte is in mij…

 10. 10 Muriel MORIAH

  God is goed en zeer te prijzen,vergeet niet een van zijn weldaden,men tel uw zegeningen een voor een.

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 11. 11 de Pauw Vera

  ik ben reeds 20 jaren kind van de Heer,met heel veel dankbaarheid daarvoor in mijn hart en tot de Allerhoogste
  Het is de eerste keer dat een getuigenis van genezing mij zo aanraakt,op gebed van gewone mensen door de Heer gegeven
  Als ik sommige genezing diensten bekijk voelt dit dikwijls raar aan maar misschien ligt dit aan mezelf

  ook voor 2011 Gods zegen en dichte nabijheid toegewenst

  Verbonden in en door onze Heer Jezus Christus
  Moge zijn Naam verder groot gemaakt worden,bedankt voor uw getuigenis Bert, laten we bidden dat het velen tot zegen mag zijn

  vr gr De Pauw Vera

 12. 12 aniel

  hai bert wat een machtige god is hij,hij is het waard om alle eer en glorie te krijgen. dit is echt een wonder voor jou bert dat god heeft gedaan en hij zal jouw nog steeds zegene tot in alle eeuwig heid ,bert als de heer jouw heeft geroepen zorg hij voor jouw;jesaja 42 vers 6 tot 7, god zegen

 13. 13 Ineke Jansen

  Hallo Bert,

  Geweldig wat een getuigenis van de enige levende God.
  Natuurlijk weet je niet waarom de een wel en de ander niet.
  Kun je deze vragen ook niet beantwoorden.
  Maar God leeft!!!!!!!!!!!!!!
  Zelf heb ik de Vader mogen ervaren als een persoonlijke God, Hij
  vraagt niet waarom we dingen belangrijk vinden maar als het voor ons belangrijk is , is het voor de Vader belangrijk.Dat is mijn ervaring.
  In kleinste details.
  Ik weet dat ik mij veilig kan voelen want Zijn oog is op ons.
  Ik weet dat Hij ons waarschuwt als er gevaar dreigt.
  Ik weet dat Hij ons lief heeft een liefde die onvoorwaardelijk is.
  Ik weet als wij door niet te luisteren en ons zelf verdriet doen dat de Vader daardoor verdrietig is.
  Alles wat de Vader ons vraagt niet te doen in ons eigen belang is omdat Hij ons wil behoeden voor onheil en verdriet.
  Alles uit liefde voor ons.
  Zijn woord is ja en amen.
  Mijn ervaringen met de Vader door de H.G dank zij het offer van Jezus,
  Is Zijn woord een zeker weten geworden in mijn leven.
  Alle eer en glorie aan Hem.

  Gr en Gods zegen
  Ineke

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 14. 14 adria

  Hallo Bert,Wat een getuigenis, zo zie je maar dat gezondheid niet te koop is, wij hebben een sch.dochter(34) die zwaar astmatisch is en zit momenteel in Davos(zwland)man+4kind.van 3-8jaar achterlatend.
  Vreselijke heimwee! Ze zegt weleens,geregeld bid ik tot God!Al krijg ik maar een beetje lucht, wat zal ik dankbaar zijn!Maar God’s wegen zijn niet onze wegen.Wij hebben het héél erg met haar en haar gezin te doen. Willen jullie haar ook in het gebed gedenken? Het gebed van een rechtvaardige vermag veel!
  Gods zegen!
  adria

 15. 15 Klaas Bel

  Geweldig mooi verhaal Bert, het raakt mij.

  Gods zegen, Klaas

 16. 16 gerard

  Fijn, om weer zo’n mooi verhaal te horen van de barmhartigheid van God. Wij denken vaak zó dat we ons leven zelf kunnen beheersen, en dan komt er zo’n ingrijpende gebeurtenis in het leven waardoor we duidelijk zien kunnen dat we eigenlijk níet sterk zijn en erg afhankelijk, maar mét Christus veranderd dan ons hele leven. Ik heb een website: rozenvoorjezus.yolasite.com
  Ik wil je vragen of je een link exchange wilt doen. Ik vind je verhaal een aanvulling op mijn site die aan praktische evangelisatie is gewijd. Jouw verhaal is een mooi voorbeeld van Gods liefde, die anderen er toe kan brengen Hem ook te zoeken en hun leven aan Jezus af te geven, in zijn dienst te stellen, na hun bekering. Ik hoop spoedig iets van je te horen.

  met vriendelijke groeten,
  Gerard

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 17. 17 Gilbertine Choquette

  Geweldig wat een getuigenis van de enige levende God.Natuurlijk weet je niet waarom de een wel en de ander niet.Kun je deze vragen ook niet beantwoorden.Maar God leeft!!!!!!!!!!!!!!Zelf heb ik de Vader mogen ervaren als een persoonlijke God, Hijvraagt niet waarom we dingen belangrijk vinden maar als het voor ons belangrijk is , is het voor de Vader belangrijk.Dat is mijn ervaring.In kleinste details.Ik weet dat ik mij veilig kan voelen want Zijn oog is op ons.Ik weet dat Hij ons waarschuwt als er gevaar dreigt.Ik weet dat Hij ons lief heeft een liefde die onvoorwaardelijk is.Ik weet als wij door niet te luisteren en ons zelf verdriet doen dat de Vader daardoor verdrietig is.Alles wat de Vader ons vraagt niet te doen in ons eigen belang is omdat Hij ons wil behoeden voor onheil en verdriet.Alles uit liefde voor ons.Zijn woord is ja en amen.Mijn ervaringen met de Vader door de H.G dank zij het offer van Jezus,Is Zijn woord een zeker weten geworden in mijn leven.Alle eer en glorie aan Hem.

 18. 18 Geus

  Vergeet niet de getuigen tegenover de papisten.

  Ik moest opgroeien bij de Katholieken, daar komen zulke genezingen natuurlijk nooit voor. Er zijn inmiddels wel een miljoen katholieken bijgekomen, sinds ik opgroeide. Hun kerkbezoek is zo vol Godslastering, dat Katholieken, ja, bidden gaat niet. Maria gaat echt niemand genezen, de Rooms Kerk maakt vervalsingen om dit soort wonderen te imiteren.

  Zeer bedankt voor je getuigenis Bert.
  Misschien dat ik er van leer, om ook nog eens te genezen.

 19. 19 Pua

  Halleluja! Wat een geweldig wonder!!
  God leeft, en zorgt voor je!
  we bidden en danken voor je!

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 20. 20 nicht Mirjam

  Dag Bert, super om het verhaal hier te lezen! God zij alle eer.
  een hartelijke groet van je nichtje Mirjam

 21. 21 Annelies

  Ha oom Bert,

  het is alweer enkele jaren geleden dat u genezen bent, maar het wonder is nog elke dag even groot! Ik ben dankbaar voor het feit dat u een levend getuigenis bent van de liefde en trouw van God. Zijn beloftes worden altijd waarheid! Het is ook fijn dat uw getuigenis de ingedommelde mensen (zoals ik) in uw omgeving heeft wakkergeschud; pas wanneer een wonder dichtbij komt, dringt het tot ons door!

  Groetjes en veel zegen toegewenst

 22. 22 Joyce Korevaar

  Beste Bert,
  Je wonderbaarlijke getuigenis heb ik gelezen, en zo zie je maar als je in God gelooft alles goed komt.

  Gods Zegen.

  Joyce

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 23. 23 Kees-Tilly

  Mogen wij een appel op u doen?

  Als Vlaardings echtpaar zijn wij 14 jaar actief geweest als vrijwilligers voor Christelijke organisaties in OostEuropa en zijn daar met hart en handen nog steeds mee bezig.
  Nu het op dit moment zo koud is gaan onze gedachten steeds uit naar de kinderen daar, die nog steeds doodvriezen bij deze temperaturen, omdat simpelweg het stookhout en eten op is, terwijl wij onze CV nog wat hoger draaien.
  En denkende aan Matt 25 v 42-46 wilde wij u een vraag stellen.
  Het houd ons zo bezig.
  Zouden wij hier iets over mogen vertellen of een artikel schrijven ?
  We hebben DVD’s (docemantaires) en foto’s en willen daar zo graag iets mee betekenen.
  Daarom deze vraag, omdat we toch allemaal hetzelfde doel hebben:
  Geloof Hoop en Liefde uit te dragen in deze wereld.

  Hoop dat jullie iets voor deze doelgroep iets kan en wil betekenen:
  Hartelijke groeten
  Kees en Tilly Nieuwstraten.

 24. 24 admin

  Natuurlijk, u mag in de commentaren plaatsen wat u wilt, de site wordt alleen niet meer actief onderhouden. Of bezocht.

 25. 25 jennifer meije

  meneer Bert,

  Geweldig dat u uw ervaring met ons wilde delen.
  God is goed amen. blijf u stevig vast aan hem houden en blijf Hem dienen. Het ga u goed.
  Vriendelijke groet,
  mw, J.meije

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 26. 26 Jedidja

  Adria: misschien moeten je zoon en de kinderen gewoon óók daarheen? Op doktersadvies kan het misschien (want Zwitserland is dacht ik streng met “emigranten”). Het betekend wellicht een betere toekomst voor je schoondochter. Maar natuurlijk kan Jezus haar genezen en ook hier in Nederland weer een toekomst geven! Sterkte hoor!
  Bert: mooi getuigenis, God doet wonderen!
  In mijn gemeente is er een vrouw, zij had borstkanker en bleek zwanger te zijn.. Zij heeft chemokuren gehad, er is veel voor haar gebeden en het kindje is in het afgelopen voorjaar gezond geboren! God is groot!!

 27. 27 Zingend Voske

  Gefeliciteerd broer dat je op zo’n wonderbaarlijke wijze bent genezen,niet een klein beetje maar volledig, daar ken ik onze Vader in, in ons leven en allen die Hem deelachtig zijn. Ik heb zelf ook al heel veel wonderen met de Here Jezus Christus meegemaakt, zou ik mijn zegeningen tellen raak ik geheid de tel kwijt. Doe zo voort en verrijk je in Hem!

 28. 28 Hans Luthart

  Heerlijk om te lezen deze getuigenis en ook de reacties, ik vond in de ervenis van mijn moeder een boekje van Andrew Murray (bekend zendeling, schrijver en staatsman)Het is getitel”JEZUS DE GENEESHEER VAN ZIEKEN” hierin legt hij uit met vele uit de bijbel onderbouwde teksten hoe wij als Zijn discipelen genezing kunnen ontvangen! Een zeer duidelijke uitleg, ik beveel dit prachtige getuigende geschrift aan aan ieder die zoekt naar heiliging en genezing in Christus naam.

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 29. 29 Irma van der Sluis

  Geweldig Bert Ik heb een vraag weet jij deze Hanna nog te vinden? Ik heb een beschadigde bil/ bekken / been met heel veel pijn en krachtverlies.

MijnGetuigenis.nl wordt niet onderhouden, nieuwe reacties niet mogelijk.