Erik

© Copyright MijnGetuigenis.nl
Niets van deze website mag worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van MijnGetuigenis.nl. Deze print is enkel voor persoonlijk gebruik.

Heej! Ik ben Erik, ik ben 16 jaar oud en bijna 17. (9 april ;))
Ik zit nu op de Passie in Rotterdam Zuid, en ik ben van plan om op Albeda m’n vervolg opleiding te doen. Ik zit nu in mijn examenjaar (4 vmbo) en het is best pittig. Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat ik het ga halen.

Ik ben altijd wel iemand geweest die altijd volop voor Jezus wilde gaan. Vanaf m’n 12e jaar had ik ECHT al mijn keuze gemaakt voor Hem, omdat ik gewoon wist dat Hij de enige Waarheid was.

Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl

Genade, geen eigen werken
Toen ik ouder werd richting de 13, 14, en 15 probeerde ik echt alles te doen wat Jezus zei. En als het mislukte was ik heel erg verdrietig en had ik altijd schuldgevoel. Maar ineens kreeg ik ook te horen dat God een God van genade was en ik kon dat maar niet vatten. Ik dacht: ‘voor wat hoort wat.’. Ik dacht echt dat God mij alleen zegende als ik volgens Hem zou leven.
Maar ik begon toen te vatten dat ik ook gewoon lekker chill kon leven, van dingen kon genieten, en gezellig met Hem kon en kan praten.

Gedoopt
Ook heb ik me laten dopen. Ik had om een teken gevraagt: ‘Heer.. ik weet niet of ik me moet laten dopen.. maar het is al meer dan 10 keer aan mij gevraagt. Maar laat een van mij vriend vanuit het niets zeggen dat ik me moet laten dopen en ik zal het doen!’ Een paar weken later kwam er een vriend logeren, en we zaten op m’n balkon in de zon met wat chips en drinken. En hij zegt: ‘heb jij eigenlijk wel eens laten dopen?’ En toen ben ik die zondag erna gelijk een doopformulier in gaan vullen. 6 mei 2007 heb ik dus de profetie gekregen dat ik als Elisa zou zijn die de mantel van Elia overnam. Dat ik overal zou getuigen over Jezus en met enthousiastme het bij mensen zou overbrengen. En dat ik profetische gaven had en heb. Ik dank God daarvoor.

Relatie met God
Ik merk zo verschrikkelijk veel liefde van Jezus! Hij zegt dat wij Zijn geliefde kinderen zijn.
En als ik dan de fout in ging met dingen kijken op internet die niet helemaal goed waren, of schelden, had ik wel spijt maar ik ging gelijk naar Jezus en zei: ‘Heer, dank U wel dat U stierf voor mij, en dat U mij elke dag schoonwast met U bloed, en dat ik gerechtvaardigd ben door U!’ Toen ik de strijd aan Jezus gaf en zodra ik me focuste op de vrucht van de Geest, merkte ik dat dat veel ontspannender leven was!

Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl

Gods Geest veranderd je van binnenuit, en ik merk dat Gods woord je heel scherp houdt. Het voed je ook echt!
Ook vragen zoals: ‘heb ik nou wel genoeg stille tijd gedaan?’ of ‘Doe ik nou wel genoeg voor God?’ zijn vragen die ik eerst had maar al heb ontmaskerd. Ze komen allemaal van de duivel. Hij wil ons alleen maar laten denken dat we echt veel goede dingen moeten doen, wilen we dichterbij God komen. Maar Hij is altijd dichtbij, amen!?
Zodra je weet dat God van je houdt, en dat Hij je elke dag meer van Hem wil laten zien, dan WIL je meer van Hem weten.
Dan veranderd religie in relatie, dan veranderen de wetten in richtlijnen, dan ervaar je meer van Gods genade, dan krijg je het verlangen om Zijn woord te lezen! Dan word je liefdevol tegenover andere mensen. En dan maakt Jezus je wie je werkelijk bent naar Zijn wil!

Groetjes Erik (Rix)

Staat jouw getuigenis hier volgende week? Stuur nu in!
Be Sociable, Share!

29 Reacties aan “Erik”


 1. 1 Evy

  Wohow ZALIG nog jonge mensen te vinden die zo voor God willen gaan!
  Leuk dat je zo’n passie hebt voor de schepper van hemel en aarde!

  God’s zegen! x

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 2. 2 joyce

  Respect voor jou(L) Coole getuigenis

 3. 3 M&

  RIX:D
  goeie getuigenis jonge! heb ik wel wat aan:)
  God loves you!
  dikke knuffel van men

 4. 4 Jiska

  heej Erik,

  Tof verhaal! Ik herken heel veel in wat je zegt.
  Ik ben zelf ook 16 en zit ook op de Passie, maar dan in Utrecht.

  Mooi dat je je hemelse vader al zo goed leert kennen. Hij is
  echt geweldig!

  Veel succes en zegen voor je examenperiode,

  Groetjes,

  Jiska

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 5. 5 Loes

  Erik,

  Het heeft me geraakt dat iemand van jouw leeftijd een bewuste keuze heeft gemaakt voor God. En dat je voor Hem wilt getuigen.
  Ik wens je God’s zegen toe voor je verjaardag as. woensdag.
  Groetjes Loes

 6. 6 Joyce

  PRIJS JEZUS PRAYS GOD PRIJSE MASRA

  VOOR DEZE JONGE MAN VOOR ZIJN GETUIGENIS,
  HALELUJA!!!!!

  BLESSIE(GODSZEGEN) JE HELE LEVEN LANG EN MET JE JAARDAG EN DON’T FORGET JE DIENT EEN LEVENDE GOD DUS JE GAAT ZEKER SLAGEN VOOR JE EXAMEN. JOYCE

 7. 7 gebedsoverwinnaar

  coole getuigenis!
  ga zo door!
  God houdt oneindig veel van jou!
  hij heeft het BESTE voor je!
  zet je vertrouwen op Hem en Hij zal je allea geven wat je nodig hebt.

  Gods zegen

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 8. 8 erik

  Heeej bedankt voor alle reacties! 🙂 Alle eer aan de Heer!

 9. 9 Hans

  Hoi Erik,

  Wat wij gezien en gehoord hebben, verkondigen we ook aan u, opdat ook u met ons verbonden bent. En verbonden zijn met ons is verbonden zijn met de Vader en met zijn Zoon Jezus Christus. — 1 Johannes 1:3

  Gefeliciteerd met je verjaardag en natuurlijk met je krachtige, coole getuigenis.

  God bless!
  Hans

 10. 10 lia

  Hey Erik,
  Mooi man! Herkenbaar!
  Ga zo door!
  XXX

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 11. 11 Hortence

  Hallo Eric, heel goed geluid dat jij zo van de HEER houdt.
  En blijf Hem vasthouden en op Hem zien he dwaars door alles heen. Alleen (is niet om je te ontmoedigen) wil ik je mee geven(goed bedoeld) wanneer er een profetisch woord over je leven uitgesproken word je het niet aan een ieder vertellen moet. Zij kunnen het nl aborteren. Heb ik laatst ook tijdens een preek bij mij in de dienst gehoord, Wees daarom heel voorsichtig ook als de HEER je beloftes geeft, al zijn het christenen niet een ieder meent het met jou. Vraag de HEILIGE GEEST aan wie je het vertellen mag. Claim eleke profetisch woord die je gehad hebt in JEZUS NAAM over je leven.
  Love you with THE LOVE of THE LORD JESUS CHRIST
  Groetjes en blijf op HWEM zien.
  Hortence

 12. 12 rachel

  Hey Eric,

  God is een groot werk aan het doen in je leven. Ik vind het altijd weer bijzonder als zo jonge mensen als jij hun leven in dienst van de Heer stellen en er helemaal voor gaan.

  Je hebt een heel mooi “woord” gehad over het getuigen van Gods almachtige genade. Ik geloof zeker dat God mensen op jouw pad brengt die zoekende zijn. Jouw grote geloof en enthousiasme zal vast vele mensen overtuigen. Jezus zei tegen Zijn discipelen dat ze de wereld in moesten gaan om het evangelie te verkondigen (Marcus 16:15). Deze boodschap is nog steeds van kracht en ik geloof dat God jou daarvoor wil gebruiken.

  Ik wens je Gods rijke zegen toe.

  Rachel

  Ik wens je Gods rijke zegen toe.

 13. 13 RIX

  😀 bedankt voor de reacties!

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 14. 14 Hans

  Hoi Rix,

  Ken jij Jonathan Vollebregt? Hij is 14 of 15 en zit ook bij jou op school. Ik geloof dat hij VWO doet. Hij praat met een Engels accent en heeft een hele bos donkere krullen. Zijn vader is evangelist.

  Groet en Gods zegen,

  Rachel

 15. 15 RIX

  Yooww Rachel!

  Misschien als ik z’n gezicht zie dat ik denk: ‘ow ja, hij :)’ Maar ik heb hem niet als contact ofzow.. 🙂
  Wel gaaf dat zijn vader evangelist is.
  Wel gaaf wat je zei van Marcus 16:15. Zo’n soort tekst werd ook over me uitgesproken op m’n doop. Dat is was en is echt heel gaaf! Super cool dat je dit zegt!

  Greetzz (H)

 16. 16 Hans

  Hoi Eric,

  Bedankt voor je reactie. Zijn vader staat regelmatig in het centrum van Rotterdam te preken, samen met een vriend van hem. Vaak blijven er dan veel mensen staan.

  Gaaf dat je een dergelijke tekst met je doop meekreeg. Ik geloof dat God nog grote dingen door jouw leven heen gaat doen. Misschien wordt je zelf ook wel evangelist.

  Naar welke kerk ga je trouwens? Ook een evangelische kerk neem ik aan.

  Mede namens Hans Gods zegen bij alles.

  Rachel

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 17. 17 Rix

  😀 Jaa ik ga naar twee verschillende kerken. Ik zit in een gereformeerde kerk twee straten verder. Daar gaan mijn ouders eigenlijk meestal heen. Opzich wel een goede kerk als ik bij de preek ben. Daar leer ik nog het meeste van. We hebben daar ook een hele goede dominee. Maar ik voel me toch het meest prettig in Nehemia. Dat is wel een evangelische kerk. Daar kun je gewoon lekker met je handen in de lucht gaan staan en springen en sjah.. alles wat typisch evangelisch is XD. Wat u zei over dat ik misschien ook wel evangelist wordt is iets waar ik wel over na heb gedacht. Maar voorlopig ben ik nog 17 en heb ik nog alle tijd om daar over na te denken. Stiekum is het wel een verlangen om voor allemaal mensen Gods woord te verkondigen! 😉 Maar goed..

  Groetjess 🙂

 18. 18 BobK.

  Beste Erik,

  Geweldig persoonlijk verhaal (testimonial).
  Ook ik was 12 jaar jong toen ik ja zei tegen Jezus (maar dat is al wat langer geleden – ben van 1946).
  Hou Hem vast in je verdere leven – en be sure Hij houdt jou vast!

  BobK.

 19. 19 thomas

  Het is al 3 keer in mn lange leven gebeurd dat ik merkte hoe God me redde uit de nood en me boodschapte dat ik verder moest gaan en dat Hij dat wilde. Erik, Ik heb God ervaren als een vriend net als de grote mystici uit het verleden dat ervaren hebben. Daar ben ik dankbaar voor. Hij heeft mij enorm gezegend en dan kan het zijn dat Jezus naast je loopt.
  Groet van thomas

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 20. 20 Joany

  Lieve Erik,

  Ik ben zelf kinderwerker en Ik vind het altijd fantastisch als jongeren de here zoeken. Ik prijs en dank God elke dag dat dit weer gebeurt Erik. En dat hij jou als zijn dienaar machtig zal gebruiken om andere jongeren voor zijn koninkrijk te winnen. Ik dank God Dat hij jou heeft doen inzien dat hij de weg en de waarheid is. Als jongeman is dat best wel moeilijk als je om heen kijkt. Maar ik vind het geweldig dat jij toch de keus gemaakt hebt om Jezus te dienen. Moge God je zegenen, en proclameer elke dag het woord dat je gekregen heb over je leven en vraag de Heilige Geest om je leiden.
  Ik bid dat God je steeds hoger en hoger zal brengen in zijn koninkrijk. Volg de bijbelstudies, de kerkdiensten en laat niets en niemand je van dit geplaveide pad af te halen.
  Gods Bless and keep on the good work for Jesus Christ.
  Bye Joany

 21. 21 Stephany

  Heel mooi je getuigenis!!! 😉
  Fijn dat er toch veel jongeren zijn die tot het uiterst evoor God willen gaan.
  Het leven is niet altijd makkelijk.
  Maar wij hebben iemand waar wij op kunnen vertrouwen.
  Die altijd het beste met ons voorheeft.
  Zijn wegen zijn echt ondoorgrondelijk.
  Blijf in God.
  Gods zegen en succes met je examen.

  Denk aan phillipenzen 4:13
  Alles kan ik dankzij hem die mij kracht geeft.

 22. 22 Rix

  Jullie zijn allemaal lief 😀

  Dank jullie wel voor alle reacties!

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 23. 23 Hans

  Hallelujah, Erik.
  Ik las net op Dagelijks Woord dat je geslaagd bent voor je examen. Van harte gefeliciteerd daarmee.
  Hans en Rachel

 24. 24 RIX

  Dankjullie wel Hans en Rachel.

  Op naar de volgende stap in m’n leven met Hem! 🙂

 25. 25 Mirjam

  Het laatste wat je zei is zeer waar, Als je Zijn woord leest krijg je meer verlangen en word je erg nieuwsgierig naar Zijn woord en gaan de negatieve gedachten die satan inderdaad influisterd weg. Blijf in de Geest van God elke dag opnieuw. Dat ervaar ik ook dagelijks en Hij zal je rust geven en je laten zijn zoals je bedoeld bent in de ogen van God. En kun je er Zijn voor andere mensen om je heen.

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 26. 26 Inge

  Erik,

  Ons verlangen mag heel groot zijn. We mogen heel groot dromen van God. Ik geniet zelf ook ten volle van God en ik word bemoedigd door jouw getuigenis. Dankjewel daarvoor. Dank God alle dagen van je leven, blijf leven naar Zijn woord en verspreid het licht dat je in je hebt. Erik, je mag er zijn van Hem en voor andere mensen. Ga lekker door met getuigen! Heel veel zegen!

  Inge

 27. 27 marlin

  wauw, mooi hoor, cool hoe je opzoek je naar God bent gegaan en gaat!

  Hij heeft indd. veel voor je!! JE BENT ZEKER EEN VOORBEELD, vooral voor mensen van je leetijd , hoe cool dat jij hun voorbeeld mag zijn!

  een coole week, groetjes

 28. 28 Claudia

  Bedankt voor je mooie getuigenis.
  Het bemoedigt me, ik heb zelf onlangs voor een leven met God gekozen.
  Ik weet dat hij de weg,de waarheid en het leven is. Desondanks voel ik dat de duivel, mij aan alle kanten van God af probeert te houden.
  Ook op de manier zoals jij vertelt, Continu het gevoel hebben, dat je niet genoeg voor hem doet en hem eigenlijk niet verdient. Dat hij je pas zal zegenen, als je alles doet wat hij van je vraagt.
  Maar ik weet dat ik op God mag vertrouwen, hij laat niet los, wat zijn hand begon. Ik hoop dat de mensen die deze website lezen, Ook zullen bidden voor mensen die net voor God hebben gekozen in hun leven, juist daar wil de Duivel nog roet in het eten gooien. Bid alstjeblieft voor ons…want bidden is de sterke kracht die we van God hebben ontvangen. Erik, ben er van overtuigd, dat je nog veel mooi zult onvangen in je leven en voor veel mensen een licht in de duisternis zal zijn.
  God bless you

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 29. 29 RIX

  Phoeh het is al een tijd geleden dat ik hier heb gekeken :O
  Ik heb inmiddels weer een hoop meegemaakt. Echt gaaf dat mensen dit nog lezen… Als ik zie dat Claudia op 15 Februari 2010 nog een reactie heeft geplaatst zie ik dat zo’n getuigenis tijdloos is. 😀
  Thanks Claudia! Alles gaat prima en God is werkelijk goed.
  Blijf volhorden in geloof in deze tijden!

MijnGetuigenis.nl wordt niet onderhouden, nieuwe reacties niet mogelijk.