Chantal

© Copyright MijnGetuigenis.nl
Niets van deze website mag worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van MijnGetuigenis.nl. Deze print is enkel voor persoonlijk gebruik.

Hoi, ik ben Chantal, ik ben 17 jaar en woon in Enschede. Ik ben nooit gelovig opgevoed en wist helemaal niets van God’s Woord. Maar dan ook echt helemaal niets.

Op een hete zomeravond, zo’n 9 maanden geleden, worstelde ik weer eens met mijn levensvragen. Waarom overkomt mij dit, waarom dit. Ik werd gek van mijn leven. Ik ging naar een ‘hangplek’ toe om ‘rust’ te vinden. Die avond veranderde mijn leven!

Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl

Athletes in action
Er was daar een sportgroep, de Athletes in Action.
Ik vond het maar stom, totdat ik hun gezichten bekeek. Ze straalden echt. Ik vond het maar belachelijk, hoe konden ze zo veel van sport houden. Totdat ik erachter kwam waarvoor ze dat evenement hielden: zij geloofden in God. In het begin dacht ik, “pff een God, ja tuurljk, die laat mij dit dan allemaal meemaken. nou lekkere God.”

Een jongen van het team zag me en begon een gesprek met mij. Het voelde al snel vertrouwd, en ik vertelde hem mijn verhaal. Dat deed ik de hele week, en ik kwam elke dag terug om ze te zien stralen. Het deed toch wat met mij. Op het eind kreeg ik toch wel respect voor ze. Dat ze zo vast hielden aan hun geloof, en alles eraan deden zodat anderen dat ook mochten ervaren. En dat gebeurde ook.

De laatste avond van die week schreef ik een brief aan die jongen, dat ik hem dankbaar was dat hij naar mij had geluisterd en had mijn email-adres erbij gezet. Ik zei tegen hem dat hij de brief pas mocht lezen als hij thuis was omdat ik mij er toch een beetje voor schaamde. Tja, mijn gevoelens zijn wel beetje persoonlijk dus had er moeite mee. Ik gaf hem de brief en zag hem naar de andere kant van het veld lopen. Hij ging de brief lezen. Na een tijd stond hij op en liep naar mij toe. Hij keek mij heel diep aan. Hij zei: ‘dit vindt ik echt heel bijzonder, dat je zoiets naar mij schrijft.’
Na een beetje gepraat te hebben, stelde hij dé vraag: zou ik met je mogen bidden. Wat moest ik nou zeggen? Ik had geen idee wat het inhield, dus ik stemde er maar mee in.

We liepen naar de andere kant van het veld en hij begon te bidden. Dat ik de liefde van de Here Jezus mocht ervaren. Dat ik mocht merken wat de andere kant was. Die kant die ik ook kon kiezen. Dat gebeurde de dag erna al!

De week was af en ik miste direct een stuk bemoediging om door te gaan met het leven. Ik ging naar dat veld om na te denken. Ik ging op de plek zitten waat die jongen en ik samen hadden gebeden en begon zo te huilen. Ik was zo overtuigd dat God mij nu kon zien. Ik begon spontaan te bidden… midden op een voetbalveld!

Ik heb een half uur op mijn knieën gezeten, en ik huilde en huilde.
Voordat ik begon met bidden was het grauw en regende het. Nadat ik klaar was met bidden straalde de zon, zag ik een kleurrijke wereld. Ik zag een kans, en ik greep hem!

Ik begon dingen op te zoeken over God. Ik mailde die jongen dat ik graag een keer mee wou met hem naar de kerk. Dat kon, dus ik was helemaal blij. Toen gebeurde het. Op het moment dat ik besloot de kans te pakken overleed mijn oma onverwachts. Mijn opa en zij waren de enigen in de familie die kinderen van God zijn. Ik begon mij weer af te vragen waarom God dan mensen van je afneemt. Toch bleef ik God voelen en was ik zo overtuigd dat God van mij hield en echt bestond !

Strijd
De relatie tussen God en mij werd steeds sterker. De relatie tussen mij en mijn familie werd steeds zwakker. Ze zagen mij als iemand die was gehersenspoeld. Ik was de dochter niet meer die ze kenden..Ik voelde mij voor het blok gezet: óf het gezin, óf God. Ik maakte mijn keus en koos voor God, ik geloofde dat God mij wel zou helpen.

Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl

Desondanks werd het steeds zwaarder. Mijn kat werd aangereden, mijn beste vriendin overleed (nu een maand geleden) en nu ligt mijn opa op sterven. De dag dat ik besloot mij te laten dopen hoorde ik dat mijn opa zou overlijden.
Hij is nog de enige persoon die een kind van God is in mijn familie, en die mij dan ook respecteert om mijn keus. Ik laat mij toch dopen. Omdat ik nooit meer zonder God kan leven. Ik hou van Hem. Hij is mijn Leven.

Mijn doop is daarom ook een getuigenis, dat Christus mijn leven is.
Hij is mijn leidraad, en ik zal nooit meer van Zijn zijde wijken.

Staat jouw getuigenis hier volgende week? Stuur nu in!
Be Sociable, Share!

16 Reacties aan “Chantal”


 1. 1 rachel

  Hoi Chantal,

  Hartelijk gefeliciteerd met je keuze voor God. ik vind dat je een heel bijzonder getuigenis hebt, waarin ik mezelf gedeeltelijk herken.
  Ook ik ben ongelovig opgevoed, anti-God zelf en wist niets van het geloof. Mijn moeder heeft me toen ik klein was wel voorgelezen uit de kinderbijbel, maar dat vond ik toen niet interessant. Ik geloofde heilig in de evolutietheorie.
  Ook ik heb offers moeten doen voor mijn geloof. Ook ik ervoer voor mijn bekering, nu zo’n 5,5 jaar geleden dezelfde stijd en problemen als waar jij over schrijft. Verschil is dat ik in mijn familie de enige ben die in God gelooft. Ik weet wat het is als je familie je afwijst om je geloof, maar het is het waard. Je hebt nu een vader in de hemel en er een hele grote familie bij, de wereldwijde kerk van Jezus Christus (al je broeders en zusters dus.
  Ik hoop en bid dat je inderdaad door zal gaan voor God en van Hem blijft getuigen. Heel goed dat je hebt besloten je te laten dopen, an harte gefeliciteerd daarmee. Ik wil je tenslotte condoleren voor het verlies van je vriendin en je andere dierbaren.

  Ik wens je een hele zegenrijke toekomst.

  Hartelijke groet,

  Rachel

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 2. 2 Kees

  Beste Chantal,

  Allereerst van harte welkom in de familie van Gods kinderen, het is goed om jou getuigenis te lezen.
  Er is geen antwoord waarom de dingen gebeuren zoals ze gebeuren, maar er is wel de zekerheid dat God je niet los zal laten, en dat Hij in dit alles je nabij zal blijven. Een grote bemoedeging vind ik de tekst uit Psalm 27

  De HERE is mijn licht en mijn redder.
  Voor wie zou ik dan bang zijn?
  De HERE is mijn levenskracht.
  Zou ik dan nog angst voor iemand hebben?
  Psalm 27:1

  Ook jij mag weten iedere dag opnieuw dat Hij jouw redder is en blijft, hoe moeilijk het soms ook lijkt.
  Ik wil je Gods zegen toewensen en steun van Zijn heilrijke rechter hand.

  Hartelijke groeten voor mijn zuster in Enschede,
  van je broeder uit Nijmegen,
  Kees.

 3. 3 Henrike

  Lieve zus,

  Wat een strijd he om in te gaan in het Koninkrijk van God.Lees het maar in de Bijbel daar voorzegt de Heer het ons al.

  Maar waar strijd is, is ook overwinning, dat mocht je zelf ervaren!
  En lieve meid wat een overwinning zal het ons straks brengen,eeuwig bij Hem te mogen zijn en te leren meer en meer wie Hij is en voor ons wil zijn. Wij hebben zo’n liefdevolle Vader, zo’n liefdevolle vriend in Hem, juist dan wanneer het aardse vrienden ontbreekt aan krachten, is Hij daar dicht bij jou en Hij kan en wil jou troosten en bemoedigen, in het verdriet om je oma en opa.Zij mogen de eeuwige rust nu in gaan in het vaste vertrouwen op hun Heer en Heiland, die hun geloof in Hem en jou niet beschaamd heeft.

  Ik moet denken aan een bijbel verhaal. Jezus werd door maria en jozef naar de tempel gebracht, om besneden te worden, wat toen de gewoonte was. Daar kwam een oude man en oude vrouw op hoge leeftijd aan, Simeon en Anna, zij begonnen God te loven en te prijzen toen ze Jezus als baby aanschouwden, weet je waarom? God had hen beloofd dat ze hun Zaligmaker zouden zien voor ze zouden sterven, en toen riep Simeon het uit: Nu laat Gij HEERE uw dienstknecht gaan in vrede naar Uw Woord. Lieve zus onze Vader doet altijd wat Hij beloofd heeft!!

  Soms kun je jezelf inderdaad wel eens afvragen: waarom gebeurt mij dit of dat, maar zoals je zelf al mocht leren van Hem, geef het maar aan Hem terug. Hij weet hoe jij je voelt, Hij is ook Zijn familie kwijt geraakt. Zijn eigen broers geloofden niet in Hem, de mensen uit Zijn dorp wilden Hem kwijt, lachten Hem uit en bespotten Hem,(Markus 6) maar wij mogen ook lezen in Vaders boek(de Bijbel) wie volhardt in het geloof zal vrucht voort brengen. Je bent gezegend door een opa en oma die voor jou gebeden hebben, volg hun voorbeeld lieverd, en bid jij op jouw beurt nu maar veel voor jouw vader en moeder en broers of zussen, want in Zijn woord staat geschreven: Het gebed van een gelovige vermag veel!

  Ik hou van je, in Hem verbonden
  Liefs, je zus Henrike

 4. 4 lydia

  Geliefde in de Heer,

  Inderdaad overkomen geroepenen in de Heer veel dingen waarop ze geen antwoord krijgen. Totdat ze gaan beseffen dat God ze nodig heeft voor hun gezin, familie en noem maar op..

  Je opa en oma mochten gaan rusten van hun arbeid.Jij bent nu degene die hun taak overneemt.Vaandeldraagster.

  Een mooie roeping. Kun je alleen maar waar maken door je te verlustigen in de Heer.Bid veel, zoek dagelijks Gods nabijheid door het lezen van de bijbel vooral de psalmen en het nieuwe testament.

  Bid dat de Heer de juiste mensen op je pad zet. Gelovigen die vol zijn van Gods Geest. Ook een gebedspartner vol van Gods Geest.

  Zoek een gemeente op waar je opgeleid wordt in de opbouw van een persoonlijke relatie met God door een goede bijbelschool.

  Velen zijn door God geroepen, maar weinig uitverkoren. Met de uitverkorenen gaat God een bizondere weg. Het lijkt alsof je geïsoleerd word. Je komt op een gegeven moment helemaal alleen te staan met God.

  Zeker nu in de eindtijd moet het veel sneller omdat God niet wilt dat één mens verloren gaat.

  Het is daarom niet vreemd dat alle dierbaren om je heen juist nu verdwijnen. Alles waaraan je teveel tijd moet besteden, of beter gezegd wat je afhoudt van je roeping zal plaats moeten maken.

  Je moet klaargestoomd worden in een recordtijd om zielen voor Gods koninkrijk te winnen.

  Mijn geliefde zus in de Heer nodig de Heilige Geest dagelijks uit om zijn persoonlijke bijstand en leiding.

  Eén geestvervulde kan een hele generatie, een heel geslacht winnen voor Gods Koninkrijk.
  God kan je machtig gebruiken voor je familie. Blijf voor ze bidden en geef ze veel liefde.

  Heel veel kracht en bijstand van de Heilige Geest.
  Je zus in de Heer,
  Lydia

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 5. 5 Hans

  Hoi Chantal,

  Je hebt inmiddels al aardig wat uitgebreide reacties mogen ontvangen. Ook ik wil graag een duit in het zakje doen. Daarbij wil ik uitgaan van de dagtekst op DagelijksWoord, Hebreeën 11:1: Het geloof legt de grondslag voor alles waarop we hopen, het overtuigt ons van de waarheid van wat we niet zien (NBV).
  Ik vind het een krachtig getuigenis over de verandering die je door één simpel gebed in je leven hebt ervaren. Het is duidelijk dat je God aanvankelijk in je leven niet zag, maar toen brak God ineens in jouw leven in.
  Fantastisch ook om te lezen hoe jij nu van de Waarheid overtuigd bent en daarvan wilt blijven getuigen, ook als demonische machten hun pijlen op je richten. Ik hoop en bid dat je die zekerheid van het geloof inderdaad vast zult blijven houden.

  En wat die doop betreft wil ik een gedicht met je delen dat ik schreef bij mijn eigen doop. Het is geschreven op de melodie van het opwekkingslied “Verlangend wachtte ik”.

  1.
  Het water van de doop
  stroomt nu door mij heen.
  Het wast mij schoon
  van mijn verleên.
  ‘k Ben niet meer alleen.
  De Vader leidt mij op de Weg
  die Zijn Zoon voor mij ging.
  De Geest daalt neer
  en brengt mij weer
  terug in de kring.

  Refrein.
  O Heer, dank U dat ik mij vandaag
  gereinigd weet, dood in Uw dood,
  Uw leven in mij draag.
  O Heer, dank U dat ‘k Uw kind mag zijn,
  dat U mij al die kansen bood.
  Ik dank U, Heer,
  en zing nu, Heer
  dit refrein.

  2.
  Ik ben vernieuwd, mijn God,
  ervaar nog meer Uw kracht.
  U keert mijn lot,
  verlicht mijn nacht.
  U heeft mij gebracht
  Tot waar ik in dit water lig.
  Ja, U bent ’t Al voor mij.
  Vervul mij nu
  Met meer van U.
  Uw Bloed kocht mij vrij.

  Gods zegen in je verdere geloofsleven, Chantal!
  Hans

 6. 6 Herman

  Chantal,

  Fijn, ik was ook 19 jaar toen ik voor het eerst van Jezus hoorde en ben met 21 getrouwd en kreeg toen een bijbel die smerig mocht worden. Ik ben gaan lezen en met mijn 25e jaar tot bekering gekomen. Ben inmiddels 51 jaar, 7 kinderen en bijna 4 kleinkinderen en allen dienen en werken in het koninkrijk van God. Welkom God heeft een mooie weg voor jou te gaan. Moed houden ook als de boze komt om je in het oor te fluisteren “er bestaat niets” dan kun jij tegen hem zeggen “als er niets bestaat besta jij ook niet.
  Groetjes en Gods zegen,
  Herman

 7. 7 Arjen

  Chantal, wat kan me dit ontroeren! Dapper dat je de stap hebt gezet om voor God te gaan. Helemaal omdat je daarmee je eigen familie dreigt kwijt te raken. Maar ook dat wordt uitgelegd in de bijbel. Hoe meer tegenstand je ervaart, hoe meer je ervan overtuigd mag zijn dat het goed is wat je doet. Ga door! Strijdt de goede strijd des geloofs. En een mooie doopdienst toegewenst.

  Liefs, Arjen.

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 8. 8 lia

  Chantal,
  wat geweldig dat je voor Jezus hebt gekozen! Ja Jezus leeft en wil heel dicht bij je zijn. Hij houdt van je, nu en voor altijd! Houd moed, in je kerk zul je steun vinden en in de bijbel. Door jouw verhaal worden heel veel mensen bemoedigd!
  Heel veel liefs en Gods Zegen!
  Lia

 9. 9 Chantal

  Wat mooi om zoveel reacties te mogen krijgen..
  Dat betekend echt veel voor mij..
  ik heb hier heel veel aan..
  Heel erg bedankt allemaal !!
  God’s rijke rijke zegen !!

 10. 10 josina

  Hoi Chantal,

  Geweldig dat je via die Athletes in Action in aanraking met God bent gekomen…..bij ons in de gemeente werken wij ook met deze organisatie…..bij ons wonen vele moslim kinderen en wij willen ook de liefde uitstralen die God ons laat zien door de Here Jezus en dan is het mooi dat het jou opviel hoe het kon die glimlach op hun gezichten……ik stuur deze getuigenis ook ff door aan de collega’s van het Scett (ander woord voor Athletes in Action)zodat ze weer bemoedigd worden om hier mee door tegaan want ja zo zie je maar hoe God de dingen gebruikt echt super geweldig….En wat is er een feest geweest in de hemel toen jij tot bekering kwam echt wauw…..

  In onderlinge liefde verbonden Josina

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 11. 11 RIX

  Dit is wel heel erg gaaf zeg! Prachtig om te lezen hoe God te werk is gegaan en dat Hij je zo diep van binnen heeft aangeraakt! Wat nog gaver is, is dat je de hoop niet opgaf/geeft ondanks er dingen van je af worden genomen. Dat is echt voor iedereen lastig. Tenminste, ik vindt het wel moeilijk als er zoiets gebeurt, dat er een vriend ver weg gaat wonen, of vriendin die je dan amper spreekt. Of dat er iemand overlijd. Mja.. blijf dichtbij Hem! 😀

 12. 12 Joany

  Gods zegen Chantal,

  Wonderbaarlijk hoe God in jouw leven gewerkt heeft. Onthou een ding met Jezus ben je meer dan overwinner. Blijf hem dienen en bedek je elke dag met het bloed van Jezus Christus en bezoek de diensten in de kerk dan zal hij je machtig gebruiken voor zijn koninkrijk. Tegenstand zul je altijd krijgen en liefs van je familie. Ik kan het weten want ik heb het zelf ervaren. Dankzij een lieve vriendin die mij nooit in steek gelaten heeft en mij gesteund heeft in gebed ben ik nu al een aantal jaar bekeert. Ervaar je doop met de vreugde van de Here. Ervaar het als herboren (nieuw) kind van God. Blijf in God en hij zal je wonderbaarlijk gebruiken. Bid voor jouw familie want misschien wil God jouw gebruiken om hun tot bekering te brengen.Gecondoleerd met het verlies van je familie en vrienden. Maar vraag God elke dag dat hij je de kracht en vrede geeft om dit te kunnen verwerken. Bid voor je opa dat hij opgenomen mag worden in Gods Koninkrijk en hij in rust en vrede mag sterven.Want het is een tijd van komen en een tijd van gaan. Het doet pijn omdat hij de enige was die jouw begreep en steunde. Wees een biddende vrouw en dan zullen er wegen voor je open gaan.
  5,6;1 corinthiers 10:13; Jesaja 26:3,4 , Ik wil je bemoedigen met spreuken 3:n 1 petrus 5:7
  Gods rijkste zegen
  Joany

 13. 13 Rutger

  Hoi Chantal, heel veel succes in je strijd. Ik weet dat het lastig is. Ik ben ook niet gelovig opgevoed, dus ik kan een beetje zien wat je doormaakt. Maar ik geloof dat de mensen om jouw heen de rust van Jezus door je heen zullrn zien tijdens de stormen van je leven.

  Ik bid je Gods zegen en kracht toe in de naam van Jezus

  Amen

  Rutger

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 14. 14 Samuel Mana

  Wees Gezegend dit is een getuigenis voor velen die de Here niet kennen jou getuigenissen is een redding voor velen zielen hoop en geloof. Voor een beter leven sterker nog een eeuwig leven rust vreden en liefde.

  De bijbel zegt in Openbaringen dat door het bloed van de Here Christus en de getuigenissen van de kinderen Gods redding is. Dus laten we alleen vrijmoedig zijn om het te vertellen als mede arbeiders van het koninkrijk.

  Ik ben er blij dat je vast hebt gehouden aan God, door de stormen tijdens je bekeing is het best hevig. Glorie aan God en overwinning in jou leven.

  Je bent een strijder des geloofs. Ga zo door zou ik zeggen.
  Amen. De groeten, Samuel

 15. 15 geert

  hee chantal, gefeliciteerd met je keuze,
  ik werk zelf sinds een haLF jaar ook als vrijwilliger voor AIA vind het mooi om te horen,dat geeft me weer moed om door te gaan en het besef dat God ons helpt.

  groeten geert

 16. 16 Fenny

  Dag Chantal,

  Ik ben vanochtend bezig met de woorden: Verlustig je in de Here. Jou getuigenis en reacties geeft me duidelijkheid.
  Wat een voorrecht dat we de God van Abraham, Izaak en Jacob mogen dienen.

  Lieve groet, Fenny

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
MijnGetuigenis.nl wordt niet onderhouden, nieuwe reacties niet mogelijk.