Klaas

© Copyright MijnGetuigenis.nl
Niets van deze website mag worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van MijnGetuigenis.nl. Deze print is enkel voor persoonlijk gebruik.

Mijn naam is Klaas. Graag wil ik mijn getuigenis geven over wat God heeft gedaan in mijn leven!
Maar daarvoor moet ik wel bij het begin beginnen, zo’n 40 jaar terug. Ik ben in 1969 geboren in Ommen als kind van een alleenstaande moeder. Ze was voor mijn geboorte al gescheiden van mijn vader. Ik heb nog een zus en een broer, die allebei ouder zijn dan ik.

Muziek als vriend in tijd van nood

Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl

Ik heb een christelijke opvoeding gehad. Daar ben ik nu, achteraf, dankbaar voor, omdat ik als kind wel veel Bijbelverhalen gehoord heb en dus ook over Jezus. Ik hield ook veel van Hem en ben Hem eigenlijk mijn hele verdere leven nooit vergeten!!!

Op school werd ik altijd gepest. Ik was het mikpunt, zelfs voor de meesters en juffen. Het enige waar ik mijzelf in kon vinden en me veilig voelde, was rockmuziek. Later wilde ik ook niet meer mee naar de kerk. Toen ik 17 was ging ik in militaire dienst. Daar kwam ik naast drank ook in aanraking met oosterse tabakssoorten (marihuana dus, oftewel wiet) en dat vond ik wel lekker. Na mijn diensttijd ging ik daarmee door. Ik heb toen jaren lang elk weekend in de kroeg gezeten en ging veel metalconcerten af, ook door de week.
Op een gegeven moment – nu zo’n 10 jaar geleden – kwam ik de vrouw van mijn leven tegen. Althans, dat dacht ik toen. We waren smoorverliefd en we zijn al vrij snel getrouwd. Ook was ze al vrij snel zwanger.

In de greep van ziekte

Tijdens de zwangerschap van mijn vrouw is er bij mij een hersentumor ontdekt. Nog voordat onze dochter Romee (in 1999) geboren werd was ik al geopereerd, zo snel ging dat. Maar ondanks alles was ik er heel kalm en rustig onder. Werken kon ik wel even vergeten. Tijdens mijn herstel moest ik de baby verzorgen, omdat mijn vrouw gewoon naar haar werk moest. Dat was niet altijd even makkelijk, maar wel leuk.
Acht maanden na de operatie kreeg ik weer hoofdpijn en bleek dat de tumor weer volledig was aangegroeid. Ik werd weer geopereerd. Deze keer werd hij geheel verwijderd en een intensieve periode van bestraling en chemokuren volgde. Nu werd er ook gezegd dat ik hersenletsel had opgelopen. Daardoor kwam ik later te werken bij de sociale werkplaats in Ommen. De thuissituatie en onze relatie verslechterden steeds meer en ruzie op ruzie volgden.

Als God betrokken raakt

En wederom keerde ik terug naar de muziek, die mijn enige vriend was. Er is één liedje dat mij altijd is bijgebleven, want dat zong ik mee:

en mischien ben ik er nog niet klaar voor,
omdat ik mischien nog niet kan zien
dat ik in Jezus geloof,
omdat Jezus wel in mij gelooft

“And maybe I’m not ready
cos maybe I can’t see
that I believe in Jesus,
cos Jesus has believe in me.”

Vreemd genoeg hield dit mij op de been.

Omdat het thuis niet goed meer ging, besloten we dat ik naar een woonvorm in Nunspeet zou verhuizen. Daar begon ik mij toch wel heel erg eenzaam te voelen. Ik kwam daar ook te werken op de sociale werkplaats. Er was een meisje die zei dat ze voor mij ging bidden. Ik dacht: ‘Ja, maar God is er ook nog en wat heb ik nu nog te verliezen???’ Ik belde naar ‘huis’ om te vragen of ze mijn Bijbel mee wilde nemen en begon weer opnieuw in de Bijbel te lezen. Af en toe ging ik zelfs wel eens naar een kerk. In die tijd wilde mijn vrouw scheiden en ben ik op haar verzoek ingegaan.
Ik verhuisde naar Elburg en ging werken bij de kwekerij van de Gresbo. Daar kwam ik met collega’s in contact die ook geloofden en evangelisch waren. Een van hen werd gedoopt en vroeg of ik ook kwam kijken. Zo kreeg ik ook het verlangen om mij te laten dopen en helemaal voor God te gaan… Een persoonlijke relatie met God begon te ontstaan en ik leer Hem nog steeds meer en meer kennen.

Weet je wat Hij allemaal met en voor mij heeft gedaan?

Ten eerste hielp Hij me om heel radicaal voor Hem te gaan leven, zodat ik brak met mijn verleden en zelfs al mijn cd’s met foute muziek – en dat waren ze alle 200 – heb weggegooid. Maar… Hij heeft er andere muziek voor in de plaats gegeven en nu ben ik weer goed voorzien in mijn cd-collectie, maar nu heb ik alleen nog maar Christelijke cd’s.

Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl

Ook heeft Hij mij bevrijd van een pornoverslaving. Ik had nog een verslaving en dat was roken; ook daar heeft Hij me vanaf geholpen!

Onlangs heeft God mij een beeld gegeven tijdens de aanbidding in het Poshuis (ons kerkgebouw). En dat ging zo:

Ik zag Jezus naar mij toe komen rijden op een groot paard. Op het moment dat Hij vlakbij was strekte Hij Zijn hand naar mij uit om mij zo bij Hem achterop het paard te slingeren. Terwijl ik Zijn hand beetpakte dacht ik nog: “als ik er maar niet aan de andere kant overheen slinger” en dat gebeurde dus wel. Maar Jezus hield mijn hand vast en zei: ”rustig maar, Ik heb je vast.” Toen ik achterop zat, sloeg ik mijn armen om Hem heen en Jezus zei: “Houdt mij maar vast, dan komt alles goed!!!”
En aan die Jezus, daar houd ik mij aan vast. Hij is mijn Heer, mijn Redder en mijn grootste Vriend. Halleluja!

Staat jouw getuigenis hier volgende week? Stuur nu in!
Be Sociable, Share!

14 Reacties aan “Klaas”


 1. 1 Henk

  Beste Klaas,

  Wat een prachtig verhaal en wat geweldig dat Jezus nu je GROTE Vriend is.
  Veel zegen en dat dit getuigensi veel mensen mag raken

  Henk

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 2. 2 Elise

  Hallo Klaas,

  Heel erg bedankt voor je getuigenis. Ik vind het zo bemoedigend. Ook dat beeld dat Jezus je achter op dat paard meeneemt, echt bijzonder. Onze Redder leeft en Hij ziet wat wij nodig hebben! Dank je wel dat je dit met ons wilde delen.

  Een hartelijke groet,
  Elise

 3. 3 klazien

  Hallo Klaas,
  Wat een grote God hebben wij.
  Hij is de echte Bevrijder en Helper in alle nood.
  Gods zegen op je verdere levenspad en fijn dat je
  getuigt van de wonderen. Zo eer je God en kan Hij
  jouw verhaal gebruiken voor andere mensen.
  Groeten van Klazien

 4. 4 Wike

  Hallo Klaas

  Jouw getuigenis raakte me.
  Dank je wel.
  Ja, we hebben een liefdevolle God, een God die geneest en die jouw Vriend wil zijn. Die altijd bij je is. Geweldig hè?
  Gods zegen!!

  Groeten van Wike

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 5. 5 D Gravendeel

  Hai Klaas, wat een getuigenis !!!

  Als ik zie wat jij hebt meegemaakt vanaf je jeugd,met al dat gepest en die eenzaamheid dan raakt me dat diep. hoe alleen kun je staan als kind. Maar ondanks alles liet God jou niet echt los.Mooi om te lezen,hoe Hij met jou Zijn weg is gegaan,door de duisternis naar Het Licht! En… Hij is er ALTIJD!
  Geweldig dat we zo”n God hebben.Mooi dat je dat met anderen wilt delen. Ga zo door…. Gods zegen hierbij,
  Groetjes Davonne

 6. 6 Ella Souisa

  Hallo Klaas,
  Wat een prachtige getuigenis!! Denk, aan het lied welk een vriend is onze jezus….Ook al ben jij zwak-,belast-,beladen Jezus zal jou Klaas niet in steek laten!! Heel veel sterkte en Gods zegen!!!

  sjaloom
  Ella

 7. 7 Billy de Jong

  Hallo Klaas,
  God heeft plan met je.
  Het kan niet anders.
  Je bent Zijn geliefde kind.
  Genade op genade….
  Gods zegen,
  Billy de Jong

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 8. 8 lien

  Hi Klaas, goede getuigenis, niet meer in de wereld maar blijf STEVIG aan de Heer,Hij is Goed.

 9. 9 Priscilla

  Hoi KLaas,
  Je hebt een reactie bij mijn getuigenis gezet!
  Wat een bijzonder verhaal heb je hier staan zeg!
  Gods zegen

 10. 10 de Pauw Vera

  dag Klaas ,ik ken u niet persoonlijk maar dit geeft zeker niet,want in de Heer zijn wij verbonden met elkaar door Zijn heilige Geest

  veel kracht en geestelijke groei verder in je leven met de Heer Jezus

  ik hef mijn ogen op naar de bergen, vanwaar zal mijn hulp komen ?
  mijn hulp is van de Heer ,die hemel en aarde gemaakt heeft Amen (uit de psalmen )

  Moge de Heer GOD u verder zegenen, behoeden en bewaren op het pad des levens op weg naar het Vaderhuis, waar eens op een dag al Gods ware kinderen Hem zullen zien in al Zijn majesteit en heerlijkheid

  vr gr Vera

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 11. 11 Herald

  Hey Klaas ,

  Leuk om je getuigenis te lezen vriend .
  De Vreugde des Heren is je Kracht .

  Herald

 12. 12 hannie de bruin

  hee klaas wat een mooie getuigenis je heb heel wat te verstouwen gehad maar wat een gaaf visioen mooi man god is zo goed
  bless you in the name of JESUS

  groetjes hannie elizabeth valentijn

 13. 13 Wilma P

  Beste Klaas, wat een getuigenis. Je hebt heel wat meegemaakt, ziekte een verloren liefde en je werk. Wat bijzonder hoe God jou weer terug mocht vinden en je nooit heeft losgelaten. Volgens mij heb je weer een doel en vreugde in je leven gevonden.

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 14. 14 Frank & Tabitha

  Hallo Klaas,

  Wat een getuigenis om te lezen, bijzonder hoor. Wow, JEZUS is, Geloof, Hoop en Liefde. Dit heb jij nu gevonden en ja, GOD is Groot!

  Heel veel GODS liefde toegewenst en in de toekomst, deel dit met anderen!

  GOD BLESS!
  Frank & Tabitha

MijnGetuigenis.nl wordt niet onderhouden, nieuwe reacties niet mogelijk.