Priscilla

© Copyright MijnGetuigenis.nl
Niets van deze website mag worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van MijnGetuigenis.nl. Deze print is enkel voor persoonlijk gebruik.

Mijn naam is Priscilla Straat, geboren in januari 1990. Ik woon samen met mijn ouders, broertje (1992) en zusje (2006) in Veendam. Al van jongs af aan ben ik met het geloof opgegroeid. Hier ben ik mijn ouders erg dankbaar voor.

Bijzondere ervaringen met God

Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl

Toen ik 3 jaar oud was ben ik samen met mijn ouders en familie naar Centerparcs geweest. In het zwembad bij de douches is mijn vader mij uit het oog verloren. Helemaal in paniek. Gelukkig hebben ze mij gevonden. Ik zat onder water. Ik heb God gezien. Ik ben nu 20 jaar en als ik eraan denk zie ik de beelden weer voor me. Ik zag een man (Jezus) die met een lieve stem tegen mij zei kom maar! Twee wijd geopende armen stonden klaar. Ik deed mijn hand die kant op en ineens stond ik op het randje van het zwembad. Het eerste wat ik tegen mijn vader heb gezegd is: ik heb Jezus gezien. Eigenlijk heb ik sindsdien nooit getwijfeld aan het bestaan van God.

In oktober 2001 was EO-Ronduit in Veendam bij een praise-avond! Op die avond heb ik God voor het eerst bewust in mijn leven gevoeld. Ik werd helemaal warm en begon zomaar te huilen. Ik heb mijn leven toen aan Jezus gegeven.

Op 7 november 2004 ben ik in Veendam bij de Baptistengemeente door dominee Anne de Vries gedoopt. Ik wilde mij laten dopen, omdat ik Jezus wilde volgen door het watergraf heen. Ik besefte heel goed dat de doop je geen gelovige maakt, het laat juist zien dat je gelooft. De doop redt mij niet voor het eeuwige leven. Ik ben gered door de genade en het geloof in Christus.

Genezing

In maart 2006 kreeg ik last van hoofdpijn. Elke dag, elk uur hoofdpijn… het is verschrikkelijk. In juni heb ik verschillende onderzoeken in het ziekenhuis gehad, maar hier is niets uitgekomen. Op jonge leeftijd (16 jaar) ben ik aan de medicatie gezet. Beginnend met 10 mg, eindigde ik in september 2008 bij 75 mg. In de tijd van de medicatie heb ik wekelijks bij de fysiotherapie gelopen, maar mijn hoofdpijn bleef. In september 2008 ben ik weer gaan afbouwen met medicatie. Ik wilde niet langer meer aan die troep.

Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl

1 Juni 2009 was er een genezingsdienst bij Opwekking in Biddinghuizen. Ik ben naar voor gelopen en heb gevraagd of ze voor mij wilden bidden. Ze hebben voor mij gebeden. Tijdens het bidden voelde ik me wel 10 kg lichter worden. Het was een bijzondere ervaring. De mensen die voor mij gebeden hebben eindigden met de zin `Priscilla, jij zult deze hoofdpijn niet meer hebben. God heeft jou genezen.` We zijn nu een jaar verder en ik heb niet weer de hoofdpijn gehad zoals ik het ooit gehad heb. Elk mens heeft wel eens hoofdpijn maar ik geloof dat God mij heeft genezen en inderdaad het zinnetje waar ze mee eindigde ‘’jij zult deze hoofdpijn niet weer krijgen klopt helemaal! God is zo bijzonder, zo groot en zo machtig

Loof Hem
om Zijn krachtige daden,
loof Hem
om Zijn oneindige grootheid.

Ik wil graag 1 tekst die mij aanspreekt aan jullie meegeven. Dit staat in psalm 150:2
Loof Hem om zijn krachtige daden, loof Hem om zijn oneindige grootheid.
Amen

Staat jouw getuigenis hier volgende week? Stuur nu in!
Be Sociable, Share!

16 Reacties aan “Priscilla”


 1. 1 Suelle

  Pricilla Bedankt voor het delen van je getuigenis.Ik heb er veel moed en versterking van geput.God is doed ,God is genadig! Amen !

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 2. 2 Lenie Crezee

  Hallo Priscilla,
  wat geweldig om te lezen jou getuigenis. Ik ben er heel erg door bemoedigd.Om te lezen dat hier in Nederland ook mensen tot levend geloof komen en van getuigen, dank je wel.
  Blijf getuigen en blijf onze Here Jezus liefhebben.
  Wij zijn nu net weer in Nederland mijn man en ik. We wonen sinds 3 maanden in Cambodja en gaan 1 oktober terug voor 2 jaar. Daarvoor hebben we 6 jaar met de Doulos gevaren. Maar de Doulos moest stoppen.
  God is goed hier in Nederland maar ook in Cambodja laten we Zijn naam bekend maken en Hem prijzen, groetjes, Lenie. ( 59 jaar )

 3. 3 Margriet Tolsma

  Lieve Priscilla,
  Ik ben blij dat jij bij ons werkt en onze clienten ook!
  Jij bent een voorbeeld voor veel mensen.
  Jij bent echt en dat zien en voelen mensen.
  Andreas heeft als 8 jarig kind dezelfde ervaring gehad, hij was eigenlijk al verdronken.
  Blijf die je bent Priscilla en het komt goed met jou.
  Veel liefs,
  Margriet

 4. 4 Sanne

  Hoi Priscilla,
  Fantastisch om te lezen wat God voor wonderen doet! Loof Hem met al je daden en blijf Hem loven om wat Hij doet!

  Liefs Sanne

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 5. 5 Priscilla

  Hallo lieve mensen,
  Bedankt voor jullie reactie’s!
  Het is inderdaad heel bijzonder wat God allemaal doet!
  Kijk om je heen en je ziet wat God allemaal doet!

 6. 6 Priscilla

  Hoi Lieve mensen,

  Bedankt voor jullie reactie’s!
  Kijk goed om je heen en je zult veel meer wonderen van Hem zien!

  Liefs Priscilla

 7. 7 Ik

  Bijzonder! Dat jaar opwekking ben ik ook geweest, ik vraag me altijd af of die genezingen niet een ’tijdelijk gevoel’ ofzo zijn. Goed om te horen dat het blijvend is:) Dank

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 8. 8 Cobi

  Wat leuk om jou getuigenis hier ook te lezen! En wat een mooie getuigenis! Het is echt zo onvoorstelbaar wat God allemaal doet, dat het soms niet te vatten is. Hij is ondoorgrondelijk, zo groot!
  Bedankt voor je getuigenis. Ik voel me er weer door gesterkt en dat heb je soms zo nodig…bedankt.

  Gods liefdevolle zegen,

  Cobi Straat

 9. 9 Klaas Bel

  Wat een gaaf verhaal, ik dacht eerst dat het iets ergs zou zijn met die hoofdpijn maar gelukkig niet zo als ik dat heb gehad, lees mijn getuigenis maar, staat ook op deze site sinds vrijdag.

  Gods zegen, Klaas Bel

 10. 10 Billy de Jong

  Pricilla,
  Wat ben je een bijzonder kind van God.
  Wat een getuigenis.
  Wat onmogelijk voor een mens is mogelijk voor God.
  HOSANNA=Jezus redt.
  Gods zegen.
  Billy de Jong-Lestijo.

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 11. 11 aniel

  pricilla,je bent een parel in god ogen hij heeft je lief, lieve zus ik wil graag een woord van god met je delen;filippenzen 4 vers 19 tot 20 hij leeft. god bless

 12. 12 grietje

  Hoi Priscilla

  Af en toe kijk ik even naar jouw getuigenis en ik heb er nog nooit op gereageerd. Hierbij deze wil ik jouw even laten weten dat het een heel bezondere getuigenis is. Geweldig.

 13. 13 Diana de Vries-severijns

  Mijn naam is Diana de Vries-Severijns en ik ben doof. Ik kom uit Kampen. Wij zijn dit jaar 31 jaar getrouwd. En wij hebben twee lieve dochters van bijna 30 en 28 jaar.

  Ik wil over mijn getuigenis graag vertellen.Ik hoorde voor het eerste keer op 21 juni 2009 van onze pa, dat de arts onze mama’s verwachting van mezelf wilde aborteren. Ik was wel verbaasd, ik kon het niet geloven. Onze mama had toen wel een rode hond en onze ma kreeg besmet van onze paar zussen’s rode hond. Maar mijn vader was echt tegen, want hij zei:”Geen sprake van’. De arts verwachtte of vermoedde dat ik waarschijnlijk blind of doof of achterstand of verlamd was. En onze ouders wilden dat ik verder ging leven. Ik woog 1500 gram en moest in de couveuse langer blijven. Daarom ben ik doofgeboren. Toen ik 2 jaar oud was, had de hartspecialist mijn hart opereren. Want ik heb een open ductus Botali. Toen ik net 5 jaar oud, moest mijn moeder mij heel onverwacht afscheid nemen en voor mij was het echt pijnlijk ervaring. En ik kreeg geen kus van ma. Want ze ging stiekem weg zonder mij te laten weten. Ja ze wist niet hoe ze met mij moest communiceren. Ik riep mama, mama, mama’. Maar ze durfde mij niet meer achterom kijken, want ze had zelf ook heeel veel verdriet. Haar ogen waren erg rood van verdriet.

  Ik dacht vroeger altijd al dat God mijn doof wilde maken. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik veel straf van het instituut kreeg, terwijl ik onschuldig was. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik polio kreeg. Waarom voelde ik me ongelukkig. Na de poliomyletis krijg ik mijn lichaam problemen. Ik heb wel last van mijn eigen concentratiestoornis. Mijn oude leven is nu helemaal achter de rug. Mijn geloof was toen wel zwak en mijn geloof is in juni 2008 heel sterk geworden.Ik heb een verjaardagskado ‘bijbel’ van mijn oudste dochter maureen gekregen. Ik was heel blij. Voordat ik de Heer Jezus als een persoonlijk Verlosser in mijn hart weer aanneem heeft de Heilige Geest mij eerst tot Hem getrokken. In het begin wilde ik die bijbel niet lezen. Maar God trok mijn leven! ik las, las nog verder. Ik ontdekte nog meer in de bijbel dat de liefde van God in de bijbel allergrootste was. Zijn liefde heeft mij werkelijk vrij gemaakt. Hij heeft mij erg rijk in mijn geloof. Ik heb God heel veel nagedacht, ik moest huilen, huilen, huilen. Ik moest mijn hart voor God, en ook voor Jezus open, want Hij wil mij helemaal, niet helft of een beetje, merkte ik. Ja, Hij heeft mij veel te bieden. Ik begon het hart van de Heilige Geest en zijn grote liefde voor de Heer Jezus te doorgronden.Ik merk wel dat Hij zo betrouwbaar, zeer geduld, altijd vertrouwen, altijd begrijpend en zeer liefdevol is. Ik kreeg elke dag steeds meer honger naar Godswoord, waardoor ik stap voor stap naar de Heer leerde te kennen. Ja, ik heb echt besloten dat ik in juni 2008 onze Heer Jezus opnieuw wil leren kennen. Ja, Hij heeft mijn leven tot Zijn kind gemaakt.Jezus Christus is zo juist in mijn hart binnengegaan door het werk van de Heilige Geest om voor de rest van mijn leven in mijn hart te wonen. Hij wil mij in Zijn familieleden opnemen. Ik word eindelijk christin. Toen ik Bert zei keek me verbaasd aan en zei wel spontaan tegen mij:’Hartelijk gefeliciteerd’. Als ik mijn bijbel niet goed begrijp,legt Bert mij heel goed uit. Ik vind het heel fijn. Ik geloof weer in mijn geloof in God, en Jezus. Ik wil doorgaan met mijn nieuw geloof. Ik voel me echt wedergeboren christin. Ja, Het is echt afgelopen met mijn oude leven. De Heilige Geest zal maken dat ik elke dag met God wandel zodat ik niet hoef te struikelen. Ja, ik moet een heel nieuw mens worden, die alleen voor God, en voor Jezus leef, zuiver en goed. Ik richt elke dag meer aan God,ik blijf afhankelijk van God, Jezus en de Heilige Geest. Ik merk dat de Heilige Geest nog meer door me heen kan werken dan vroeger, terwijl ik het juist heel erg moeilijk heb gehad. Als ik dichtbij God leef, zorg ik elke dag, dat ik rein moet leven. Dan zal ik zien dat ik een liefdevol en goed soldaat van Jezus ben, want Hij zal mij elke keer helpen en leiden.

  Ik wil mijn geloof niet weer verliezen, ik wil 100% Zijn weg volgen.
  Ik wil God en Jezus nooit meer kwijt. Dankzij heb ik nu rust en echt vrede in mijn hart. Ik kan weer genieten.
  Er is weer in orde in mijn leven.

  Liefs van Diana de Vries-Severijns

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
 14. 14 Linda

  Hoi,

  Kan het zijn dat je familie of kennis bent van Corriet? Zij heeft mij dit verhaal jaren gelden eens verteld! Groet,

  Linda

 15. 15 priscilla

  Hea Linda,
  Ja klopt corriet is mijn tante:p jij bent Linda uit D

 16. 16 diana de Vries-severijns

  Ik wil over mij zelf iets vertellen.
  Her was op 18 juli 2011. Onze neuroloog heeft de MRI van mijn geheugen gekeken. Hij zei tegen mij:’Ik zie je als volwassen persoon’. Ik hoorde voor het eerste keer op 18 juli van onze neuroloog dat ik laag begaafde niveau met disharmonisch profiel ben. Mijn intelligentie is vanaf mijn geboorte al laag. (Ik wist toen niet). Ik vroeg aan onze neuroloog:’Hoe kwam dat?’ Hij legde me goed uit waarom. Het gevolg met de ziekte die ik erbij heb gekregen als doofheid, aangeboren hartafwijking (ductus Botalli) polio en mijn geheugen functioneerde langzaam niet meer goed, daarom. Ik moest huilen, huilen want ik vond het wel moeilijk om mezelf te accepteren. Mijn verleden: ‘Ik kreeg vroeger wel vaak straf van onze leraar. Hij dacht vroeger altijd al dat ik lui was, omdat ik niet goed naar hem kon luisteren. Maar ik kon een gesprek van onze leraar of iemand anders in mijn geheugen niet opslaan of vasthouden. (En nu nog steeds). Want ik heb moeite met inprenten. Onze ouders, onze dovenschool wisten toen niet beter wat ik had.
  Ik dwong mezelf dat ik mijn mailberichten naar onze voorganger en ook naar onze goede broeder Arie Terpstra moest mailen. Onze voorganger Gijs de Bree schreef heel mooi:’ God kijkt niet naar jouw laag begaafde niveau met disharmonisch profiel en ook niet naar jouw uiterlijk, maar naar jouw hart en je moet samuel 16:6-7 uit de bijbel zelf lezen. Toen ik bijbel las, moest ik opnieuw huilen. Want ik gaf God wel gelijk. God heeft mijn gebroken hart opnieuw hersteld en van binnen innerlijk helemaal genezen. God heeft mij ook al geleerd dat ik niet perfect hoefde te zijn. Als Hij van mij houdt en mij aanvaard zoals ik ben met mijn doofheid, mijn laag begaafde niveau met disharmonisch profiel, noem wat voor gebrek. Dan hoef ik niet bang te zijn nagekeken te worden. Ik mag mijn ware gezicht als echte kind van God word ik totaal aanvaard door onze hemelse Vader. God wil dat ik tevreden ben. God zei ook:’Je bent in mijn Ogen, zo waardevol, Ik hou van jou’. (Jesaja 43:4). Ik vind God erg supergoed. Ik denk wel vaak aan onze paar arbeidsgehandicapte collega’s, aan de slachtoffers van de café van de vollendam. Zij klagen bijna nooit over zichzelf, want zij hebben geen keus. Zij kunnen ook niks aan doen. Ik moest wel schamen, omdat ik mezelf niet accepteerde. Wat deed ik? Ik heb God toch gevraagd of Hij mij wilde vergeven. Ik bad:”Ik wil mezelf niet medelijden, want ik wil gelukkig met U doorbrengen’. God heeft mij via bijbel zoveel bemoedigd.

  Diana de Vries-Severijns

  Elke dag GRATIS een bijbeltekst in je mail of via een app? Kijk op www.DagelijksWoord.nl
MijnGetuigenis.nl wordt niet onderhouden, nieuwe reacties niet mogelijk.